Straling in en om huis meten

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor de gevaren van elektromagnetische straling. Dit werd zelfs weer hot topic toen er zogenaamde 5G masten werden geplaatst. Met de komst van steeds sneller WiFi, elektronische hoogspanning en steeds meer andere uitgebreide moderne technieken is duidelijk dat we meer en meer met straling leven. Lange tijd besefte men niet wat voor impact dit daadwerkelijk zal hebben. Meerdere onderzoeken hebben inmiddels echter aangetoond dat dergelijke magnetische velden gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Daardoor neemt ook het negatieve geluid in de samenleving toe. Want in hoeverre komt jouw gezondheid in het geding door elektromagnetische straling om het huis?

straling

Besef goed dat elektromagnetische straling niet alleen buitenshuis te vinden is. Ook binnenshuis is er sprake van straling. Zij het (gelukkig) in mindere mate. Toch kan het ook geen kwaad om hier eens op te letten en eventueel apparatuur aan te schaffen om deze straling te meten. Woon je tevens vlakbij een GSM- of UMTS-mast? En ervaar je wellicht zelfs vreemde klachten? Dan is het goed om een professionele stralingsmeting te doen. Laat de straling meten en ontdek zelf de herkomst van jouw problemen.

Ontdek ook de straling in je eigen woning

Het gevaar schuilt natuurlijk niet alleen buitenhuis. Ook in huis gebruiken we steeds meer elektronische apparaten die de nodige straling geven. Denk aan mobiele telefoons, laptops, tablets, spelcomputers, enzovoorts. In de huidige moderne tijd is het bijna onmogelijk dat je niet één van deze apparaten in huis hebt liggen. In sommige huishoudens zijn er zelfs zo veel verschillende apparaten, dat er een gevaarlijk magnetisch veld in huis aanwezig is. Met alle gevolgen voor de gezondheid van dien.

Ben jij benieuwd naar de mate van straling in je eigen woning? Dan is er verschillende meetapparatuur verkrijgbaar om dit te controleren. Zo weet je precies waar je aan toe bent en of het echt tijd is voor verandering.

Gevolgen van elektromagnetische straling

In de huidige moderne tijd ontkom je natuurlijk niet aan straling. Straling is overal aanwezig. Zowel binnen- als buitenshuis. Maar er zit natuurlijk wel een verschil tussen de hoeveelheid straling die overal aanwezig is. Mensen die nabij een GSM- of UMTS-mast wonen zullen logischerwijs aan meer straling worden blootgesteld dan aan mensen die hier ver vandaan leven.

Toch is nog niet geheel wetenschappelijk bewezen welke klachten kunnen ontstaan als mensen aan magnetische straling worden blootgesteld. Er zijn wel signalen dat het slecht is voor de gezondheid, maar een echt wetenschappelijk onderzoek is nog niet beschikbaar. Wel is duidelijk geworden dat een bepaald percentage mensen gevoeliger zijn voor straling. Zij melden verschillende soorten klachten. Klachten die inmiddels ook in verband worden gebracht met ziekte door elektromagnetische straling:

  • Ernstige hoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn
  • Slaapproblematiek (slecht in slaap komen, slecht doorslapen)
  • Concentratieproblemen
  • Problemen met de geestelijke gezondheid (denk aan depressies o.i.d.)
  • Te hoge bloeddruk
  • Huiduitslag of het gevoel van een branderige huid

Door de straling te meten, wordt in kaart gebracht in hoeverre er sprake is van elektromagnetische straling in en om het huis. En ontdek je ook of mogelijke symptomen in verband kunnen staan met deze straling.

Geef een reactie