Badjassen v.s. saunahanddoeken 

Weet jij wat het verschil is tussen een badjas en een sauna handdoek? In dit artikel lees je de verschillen tussen de twee! Laten we een sauna als voorbeeld nemen. Een badjas trek je aan voordat je de sauna instapt en de sauna weer verlaat. Een sauna handdoek doe je om in de sauna zelf om jezelf te bedekken. Tenminste dat was eerst wel zo, maar zijn er ook badjassen die je ook in de sauna aan kan houden?

Sauna badjas

In de sauna of spa draag je een ander soort badjas dan wanneer je thuis op de bank relaxt na een drukke werkdag of week. De ideale badjas voor in de sauna voldoet aan andere eisen dan een badjas die je gebruikt binnen je huis. Waar een huis badjas als doel heeft om je warm te houden, moet een badjas voor sauna of spa gebruik juist luchtig en dun zijn. Je lichaam mag immers niet teveel opwarmen wanneer je in de sauna ontspant. Ook moet een saunabadjas een goed absorptievermogen hebben. Een goede sauna badjas die luchtig is en een goede absorptievermogen heeft, is gemaakt van 100% katoen.

Is een sauna handdoek nodig?

Met een sauna badjas dat op de markt is gekomen kun je jezelf afvragen of een sauna handdoek dan echt nodig is? Het is niet nodig, maar met bijna alles heeft iedereen zo’n zijn of haar voorkeuren. Je kunt het een beetje vergelijken met een situatie voor in de wintertijden: “Ga ik voor warmere kleding of ga ik voor een heerlijke warm deken?” Het is dus erg afhankelijk van wat jij fijn vindt. Een badjas zorgt voor meer bedekking dan een sauna handdoek. 

Prijsverschil

Uiteraard kan de prijs ook het verschil maken voor welke van de 2 producten je gaat. Is het verschil niet zo groot, dan kijk je naar jouw voorkeur en de kwaliteit. Een goede handdoek is al verkrijgbaar vanaf €34.95 tot €133.95 en een sauna badjas is verkrijgbaar vanaf €109.95 tot €129,90. Als je voor de max gaat kun je voor de sauna badjas gaan, maar wil je er niet veel in besteden kun je ook voor een sauna handdoek gaan, bekijk meer over alle sauna handdoeken.

Geef een reactie