Deze bouwstijl geeft karakter aan jouw huis: ‘Kempisch bouwen’

Ben jij voornemens om een huis te gaan bouwen en wil je iets unieks dat jouw woning onderscheid van de rest? Dan mag je deze bouwstijl écht niet missen! Oud en karakteristiek, maar dan in een nieuwbouw uitvoering. Dat is waar een kempische bouwstijl garant voor staat.

Nog nooit van gehoord? Dat is na het lezen van deze blog wel anders. Wij vertellen je namelijk alles over deze unieke bouwstijl in onze blog welke wij geschreven hebben in samenwerking met experts van Kempiq.

De oorsprong van de kempische stijl

Het zal je vast niet verrassen, maar de Kempische bouwstijl vindt zijn oorsprong in jawel…… de Kempen. Dit Belgisch/Nederlandse gebied kent een rijke historie met een prachtige architectuurstijl welke naadloos opgaat in de natuur.

Waar onze zuiderburen al jaar en dag zweren bij de Kempische bouwstijl is deze stijl in Nederland vrij nieuw en bezig aan een flinke opmars. Steeds vaker zien we dat er gekozen wordt voor deze zeer karakteristieke bouwstijl. En niet meer alleen in Noord-Brabant.

Wat is een kempische bouwstijl?

De Kempische bouwstijl wordt getypeerd door het gebruik van natuurlijke materialen, afgeronde ornamenten en een rustgevende sfeer. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van materialen als oude balken, prachtige oranje dakpannen én stenen met een verouderde uitstraling. Ook zien we veel staal terug in deze bouwstijl.

Het gebruik van deze materialen zorgt voor een authentieke en warme uitstraling. En dat is niet alles: doordat er gebruik gemaakt wordt van gebruikte materialen, mag de kempische stijl met recht ook duurzaam genoemd worden.

Opsomming van materialen die de kempische stijl typeren:

  • Oude gevelstenen (kunnen ook nieuw zijn)
  • Karakteristieke Oranje / Blauwige dakpannen
  • Stalen of houten kozijnen (gedetailleerd)
  • Ovale ramen (ook wel ossenoog raam genoemd)
  • Karakteristieke dakkapellen (vaak meerdere)
  • Onderbroken Zinken goten.

Karakteristieke nieuwbouw woning

Hoewel de nieuwbouwwoningen in z’n geheel al veel meer sfeer uitstralen dan een aantal jaar geleden, zijn we er nog niet. Daarom is het tijd om het eens anders te doen dan de massa. Laat die cataloguswoning aan je voorbijgaan en kies voor een nieuwbouwwoning in kempische stijl. Dat is een garantie voor sfeer, authenticiteit én duurzaamheid.

Interessant? Laat je dan informeren door de experts van Kempiq. Zij weten alles over de juiste materialen en kunnen zelfs het gehele bouwproces uit handen nemen!

Geef een reactie