Binnenkort een nieuw interieur voor je woonkamer? Dit zijn de huidige interieurtrends

Ben jij je huidige interieur helemaal zat maar weet je nog niet precies wat je ermee wilt? Wij helpen je graag op weg! Uiteindelijk is ieder interieur natuurlijk weer anders en verschillen smaken enorm, maar dat neemt niet weg dat het ontzettend leuk is om inspiratie op te doen uit de huidige interieurtrends. Bovendien stralen de huidige trends veel warmte uit, wat gelijk een gezellig gevoel geeft.

Zwarte details

Vroeger werd vaak gedacht dat zwart een woonkamer somber maakt. Maar niets is minder waar! Door zwarte details te gebruiken creëer je al snel een warme maar toch moderne sfeer in je leefruimte. Zwart, met name matzwart, zie je nu dan ook overal terug. Denk bijvoorbeeld aan inbouwspots zwart, matzwarte deurframes of zwartgerande spiegels. Je vindt zelfs matzwarte keukenkranen en wasbakken. De zwarte details kunnen voor een leuk contrast zorgen, vooral als je verder wat zachtere kleuren gebruikt in je interieur.

Natuurlijke, ‘muted’ kleuren

Als zwart niet je ding is, dan heb je misschien meer met de natuurlijke kleuren die nu helemaal in zijn. Het gaat vooral om aardachtige, lichte kleuren als olijfgroen, pastelblauw en brique. Deze kleuren zijn erg gangbaar en passen qua kleurenpalet zowel bij de zomer als de winter. Bovendien zijn het heerlijk rustige kleuren, wat erg fijn kan zijn als je na een lange dag wilt bijkomen van alle drukte.

Visgraatvloeren

Het is je vast weleens opgevallen dat de visgraatvloer weer helemaal hip is. Het hout geeft meteen een warm gevoel en het geometrische patroon van een visgraat ziet er meteen dynamisch en bijzonder uit. Een visgraatvloer hoeft ook niet duur te zijn, want er bestaat ook visgraatlaminaat.

Ben je fan van de look van visgraatvloer, maar heb je liever tegels in huis? Er worden zelfs visgraattegels gemaakt! De tegels hebben vaak een houtlook, waardoor het net lijkt op een houten vloer. Maar dan met al het onderhoudsgemak van tegels!

Geen fan van trends? Ga voor vintage!

Heb je het niet zo op trends en trek je liever je eigen plan met unieke meubels? Overweeg dan om vintage te shoppen! Als je er geduld voor hebt kun je soms fantastische vintage meubels scoren bij een kringloopwinkel. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de meubels zelf op te knappen. Met een likje verf maak je er gemakkelijk je eigen, unieke item van en het meubel oogt meteen nieuwer. Heb je wat minder geduld, dan zijn er diverse vintage meubelwinkels. Deze zijn vaak een stuk meer aan de prijs dan kringloopwinkels, maar verkopen meestal wel kwalitatief hoge producten die nog in mooie staat zijn.

Geef een reactie