5 tips voor de beste plek voor je opblaasbare jacuzzi

Beste-plek-opblaasbare-jacuzzi

Het is om optimaal te genieten van een opblaasbare jacuzzi in je tuin belangrijk om de beste locatie uit te kiezen. Uiteraard heeft de grootte van je tuin en de inrichting ervan invloed op het uitkiezen van de beste plek.

Je opblaasbare spa zet je bovendien niet voor één dag op, want je wilt er natuurlijk zo vaak als je kunt van genieten. Daarom is het van belang om na te denken over wat de beste plek is in jouw tuin. Onderstaande tips komen daarbij goed van pas.

1. Kies een plek met een vlakke ondergrond

Het is in de eerste plaats van belang om de opblaasbare jacuzzi op een vlakke ondergrond neer te zetten. Zet de spa bijvoorbeeld niet neer op een ondergrond met kiezelstenen of op scheef oppervlak. 

2. Kies een plek met toegang tot stroomaansluiting

Heb je een mooie plek gezien ergens achter in je tuin, maar heb je geen toegang tot stroomaansluiting? Kies in dat geval een andere plek, want er is stroom nodig om de pomp te laten draaien en het water op de ideale temperatuur te houden.

3. Zet de opblaasbare spa niet in de volle zon

Het is aan te raden om de opblaasbare jacuzzi niet in de volle zon te plaatsen. Hoewel het bubbelbad beschermd is tegen uv-straling, hebben hoge temperaturen een negatieve invloed op de kwaliteit van het materiaal. Bovendien kan er spanning op de naden komen te staan. Heb je geen beschutte plek in je tuin? Dek in dat geval de opblaasbare spa af met een zeil als je er geen gebruik van maakt of maak gebruik van een parasol of ander type beschutting.

4. Zet de opblaasbare jacuzzi uit de wind

Het is af te raden om de opblaasbare jacuzzi op een niet beschutte plek vol in de wind te zetten. Het is niet erg comfortabel als je lekker wilt ontspannen in het water en de wind roet in het eten gooit.

5. Plaats de jacuzzi niet op een looproute

Het is ideaal om de opblaasbare jacuzzi op een plek in de tuin te zetten waar deze niet in de weg staat. Dat betekent dat je dus het beste kan kijken wat de looproute is en de jacuzzi daar in elk geval niet te plaatsen. Zo voorkom je dat er met een fiets langs schuurt en heb je ook geen last van deuren die er bij het openen tegenaan komen.

Geef een reactie