Blond bier – De trots van onze zuiderburen

Blond bier is al sinds jaar en dag ontzettend populair. Niet voor niets is het daarom ook ontzettend leuk en ook vooral lekker om zelf te brouwen. Nu vraag jij je vast af, kan ik dan ook zelf bier brouw? Ja dat kan! Waar dit tot enkele jaren geleden alleen was weggelegd voor de grote brouwerijen, kun je nu thuis vanuit je eigen keuken allerlei verschillende biertjes brouwen. Om je een idee te geven hoe het in z’n werk gaat, nemen we je mee in het proces. Zo krijg je een beetje een idee hoe het brouwen van bier werkt en zal je zien dat het ontzettend laagdrempelig is en dus ook zonder kennis prima te realiseren is.

Kies het juiste bierbrouw pakket

Wil jij zelf lekker bier brouwen, dan heb je hier natuurlijk wel een bierbrouw pakket voor nodig. Gelukkig kun je deze tegenwoordig ontzettend gemakkelijk en snel online bestellen, zodat je deze vaak al de volgende dag in huis hebt. De keuze is enorm, waardoor er dus een kleine kans bestaat, dat er niets tussen zit wat jij niet lekker vindt. Zo kun je kiezen uit een IPA, Dubbel, Tripel, maar ook blond bier is ontzettend populair. Het grote voordeel aan een pakket, is dat hier alles in zit wat jij nodig hebt om je biertje te kunnen brouwen. Het enige wat jij zelf nodig hebt, is een grote pan, van ongeveer 6 liter waarin jij het brouwsel kunt gaan maken. Voor de rest zit alles in het meegeleverd pakket.

Hoe lang duurt het brouwen van bier?

Wanneer jij je favoriete biertje wilt serveren op de dag dat je begint met brouwen, dan gaat je dit helaas niet lukken. De eerste stappen kun je uiteraard prima vast uitvoeren, maar daarna heeft het bier een tijdje nodig om te kunnen gisteren. Doordat dit een natuurlijk proces is, zit er jammer genoeg niets anders op dat geduldig te wachten alvorens je verder kunt met de volgende stappen. Als dit eenmaal klaar is, dan kun je de laatste hand leggen aan het brouwsel en is het tijd om het in de flessen te doen. Ook wanneer je dit hebt gedaan, kun je helaas nog niet direct proeven. Dat kan wel, maar is natuurlijk nog niet lekker. Het bier moet namelijk nog even een tijdje rijpen op de fles, bij voorkeur in een donkere koele ruimte. De kelder is hiervoor dus de perfecte plek.

Geef een reactie