Ideeën voor aankomende vakantie

Na jaren wachten mogen we dan eindelijk weer op vakantie! Maar goed, dan is de vraag wat je eigenlijk in die vakantie zal gaan doen. Er zijn namelijk een hoop goede ideeën, en de tijd dat je niet op vakantie kon heeft er alleen maar voor gezorgd dat er meer van die die ideeën bij zijn gekomen. En wat doe je dan? Daarom zullen we je nu een aantal van onze ideeën geven, zodat je een betere keuze kan maken.

De stedentrip: simpel, snel, duur

De stedentrip is tegenwoordig een populaire vakantievorm. Het concept is simpel: je gaat, vaak met het vliegtuig, naar een stad, waar je een aantal dagen in een hotel verblijft en je de stad, al dan niet met rondleiding, kan verkennen. De stedentrip is een uitstekende vakantie als je van het verkennen van een nieuwe stad houdt. Als je niet zo’n fan van het verkennen van de stad bent in een stedentrip niet bepaalt aan je aan te raden.

Kamperen: het kan met verschillende luxeniveaus

Kamperen is een oude vakantievorm, sterker nog, toen de vroege mensen nog jagers-verzamelaars waren leefden we in tenten en trokken we van plaats tot plaats. Je zou dus kunnen stellen dat de mens al kampeerde voordat hij leerde wonen. Maar goed, we hoeven tegenwoordig niet meer achter een mammoet aan te rennen om tijdens het kamperen aan eten te komen. We kunnen nu gewoon ingeblikt eten meenemen, of in de buurt van de kampeerplek eten kopen. Als je kampeert denk je waarschijnlijk allereerst aan kamperen in een tent, waarna de caravan en camper al gauw je hoofd in springen. Maar wist je dat er nog een luxeniveau boven de caravan en camper zit?

Kamperen in een stacaravan of chalet: nog luxer dan in een normale caravan

Een soort caravan die veel mensen vergeten is de stacaravan. De stacaravan is een soort caravan die langer op één plaats blijft staan dan een normale caravan. De stacaravan is daarom uitermate geschikt als je vaker lange tijd naar dezelfde plek op vakantie wil gaan. Omdat een stacaravan lang op één plek blijft staan is het ook aan te raden een stacaravan te koop te zoeken. Kopen wordt namelijk rendabel als je de stacaravan langer blijft gebruiken. Heb je geen zin om veel geld aan een nieuwe chalet uit te geven? Dat geeft niet, je kunt namelijk ook altijd nog een tweedehands chalet kopen.

Je kan ook altijd nog thuis blijven

Is dat thuisblijven je de afgelopen twee jaar bevallen? Geeft helemaal niet hoor, hoewel het hartstikke leuk is om nieuwe plekken te zien kan een vakantie vrij duur zijn, en er is vaak ook nog zat over om in je eigen omgeving te verkennen. Er is vast wel een museum of restaurant in je eigen stad die je nog nooit hebt gezien. Je kan onder thuis blijven ook nog elders in Nederland op vakantie gaan verstaan. Zoals waarschijnlijk de meerderheid van de Nederlanders heb je nog nooit in Zeeland overnacht. Wat is er eigenlijk allemaal in Zeeland? Heb je de Deltawerken al eens van dichtbij gezien? En dat terwijl het zo’n belangrijk bouwwerk is voor het hele land. Of heb je de

hunebedden waar ze je op school zo graag dingen over leerden al eens van dichtbij gezien? Er is ook in Nederland nog zo veel te zijn.

Geef een reactie