Brandwerende kluis

Een brandwerende kluis heeft een extra voordeel ten opzichte van andere modellen. Het is immers zo dat dit model niet alleen beschermt tegen braak. Ook wanneer er, om welke reden dan ook, brand uitbreekt, zijn de waardevolle spullen veilig. Het is dan dus vooral ook slim om hiervoor te kiezen om veel zekerheid te hebben over de zaken. Het is natuurlijk wel belangrijk om goed te weten hoe dit dan precies werkt. Alleen op die manier is er optimaal te profiteren van de mogelijkheden die er liggen. Het gaat dan dus in ieder geval om de volgende punten die een rol spelen

Ook andere bescherming

Een belangrijk punt dat niet vergeten mag worden bij een brandwerende kluis, is dat er niet alleen tegen vuur en hitte beschermd moet worden. De kluis moet natuurlijk ook werken tegen het bluswater. Zoals het ook eventuele klappen van vallend puin moet kunnen opvangen. Dit is minstens zo belangrijk. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de meer standaardvormen van bescherming die van belang zijn. Dan gaat het natuurlijk om bescherming tegen inbraak. Het is belangrijk om al deze zaken goed op een rij te hebben en aan de hand daarvan de juiste keuze voor een bepaald model te maken.

Wat gaat erin?

Zoals gezegd is bijvoorbeeld een sleutelkluis een heel specifiek model. Over het algemeen wordt is een kluis kopen slim om waardevolle spullen en documenten in te bewaren. Het gaat dan bijvoorbeeld om waardepapieren, certificaten en diploma’s, maar bijvoorbeeld ook om USB-sticks waar documenten op staan. Daarnaast kan het zo zijn dat de kluis wordt gebruikt om bijvoorbeeld juwelen, erfstukken of andere items die om welke reden dan ook dierbaar zijn in op te slaan. Op die manier kunnen de modellen dus op allerlei verschillende wijzen worden ingezet. Dit is goed om te weten bij het maken van een keuze.

Voor zakelijke doeleinden

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat een sleutelkluis voor zakelijke doeleinden nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een technische dienst of iets vergelijkbaars. Die hebbe de beschikking over allerlei sleutels van allerlei ruimtes. Niet alleen moeten deze sleutels veilig worden opgeborgen, het is ook belangrijk dat er zicht gehouden wordt op wat er in en uit de kluis gaat. Moderne kluizen voor zakelijk gebruik op dit gebied bieden bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om het gebruik te registreren. Zo is altijd te achterhalen wiel welke sleutels uit de kluis heeft gehaald op elk specifiek moment. Dit maakt het makkelijk.


Geef een reactie