Breng jouw woning tot leven met kussens

Er zijn talloze accessoires die jij in je huis kunt plaatsen om je huis zo gezellig mogelijk te maken. Een leuk plantje hier, een gezellig kaarsje daar: je huiskamer wordt er steeds gezelliger op. Naast dat kussens ook nog eens functioneel zijn, kun je met kussens jouw huis ook enorm leuk decoreren! In dit artikel lees je over hoe je met een paar extra kussentjes op je bank jij jouw woning tot leven kunt brengen.

Vormen en maten

Allereerst is het leuk om te spelen met de vormen en maten kussens die jij op je bank neerlegt. Kies bijvoorbeeld twee grote kussens, en vul de rest van de ruimte aan met kleinere kussens. Daarnaast is het leuk om voor verschillende vormen te kiezen. Ga dus niet alleen maar voor de standaard hoekige kussens, maar wissel dit eens af met een ovaal of rond vormig kussen.

Texturen

Iets anders dat leuk is om mee te spelen, is de textuur van de kussens. Je hebt zachte, pluizige kussens, kussens met ribbels, kussens met een gebreide kussenhoes en glanzende kussens. Kies dan bijvoorbeeld om een gebreid te combineren met wat gladdere kussens. Wissel de textuur van de kussens op jouw bank af om een leuk en speels effect te creëren.

Verschillende kleuren en printjes

Verder kun je lekker spelen met kleuren en printjes. Je kunt voor de veilige route gaan en een effen kussen afwisselen met wat kussens met drukke of sierlijke prints om wat meer gezelligheid in je woonkamer te creëren. Maar, je kunt er ook voor kiezen om verschillende printjes met elkaar te voegen. Zo krijg je een iets drukker uitziende woonkamer, maar als je dit goed doet, zal dit jouw woonkamer juist extra gezellig maken!

Grote kussens

Naast sierkussens, zijn er ook grote kussens zoals zitzakken en poefen die niet alleen super comfortabel zijn, maar ook nog eens leuk in jouw woonkamer staan. Deze zijn te vinden in allerlei soorten, kleuren en maten. Zo zal je gemakkelijk een kussen vinden dat leuk in jouw woonkamer staat. Heb jij een neutrale bank? Kies dan bijvoorbeeld voor een zitzak in een leuk kleurtje om je woonkamer zo wat meer leven te geven.

Met een binnenkussen en een leuke kussenhoes kun jij dus het hele uiterlijk van jouw woonkamer veranderen, en extra gezellig maken! De regel hierbij is om lekker veel vormen en maten, printjes en texturen met elkaar te combineren. Verder kun je met grote kussens nog een extra gezellige zithoek in jouw woonkamer creëren. Mogelijkheden zat dus!

Geef een reactie