Coniferen in de tuin: de voordelen op een rij.

Coniferen zijn een populaire keuze voor tuinen vanwege hun vele voordelen. Ben jij je aan het oriënteren en twijfel je nog over de keuze voor coniferen? Na het lezen van deze blog niet meer. Wij hebben namelijk alle voordelen van deze geweldige tuinplant voor jou op een rijtje gezet.

Snelle groeiers die gemakkelijk te onderhouden zijn

Coniferen zijn planten van de beste soort. Ze zijn namelijk gemakkelijk te onderhouden, groeien snel en kunnen in veel verschillende soorten en maten worden gekweekt.

Perfect als windbreker en privacy-keeper

Coniferen worden vanzelfsprekend veel gebruikt als haagplanten. Grote voordelen van dit type haagplant is dat ze een goede windbreker zijn en zorgen voor uitzonderlijk veel privacy.

Coniferen zijn dus een geweldige keuze voor het creëren van een rustige en natuurlijke omgeving, Hoewel coniferen veelal voorkomen in bosrijke gebieden, zijn ze ook geschikt voor de stad. Ze zijn daarnaast een mooie aanvulling op een tuin met bomen en struiken.

Eenvoudig om structuren te creëren in de tuin

Coniferen zijn ook zeer geschikt om structuur aan een tuin toe te voegen. Met hun verschillende vormen en kleuren voeg je eenvoudig hoogte en dimensie aan jouw tuin toe.

Wist je dat: Sommige soorten coniferen kunnen tot wel 30 meter hoog groeien!

Evergreen (groen): zelfs in een koud klimaat

Het is niet voor niets dat we in Nederland veel coniferen tegen komen. Ze zijn namelijk zeer geschikt voor gebieden met koude winters, aangezien ze bestand zijn tegen lage temperaturen.

Daarnaast blijven coniferen lange tijd groen, wat betekent dat ze het hele jaar door kleur aan jouw tuin kunnen toevoegen.

Wat minder water en veel zuur is geen probleem

Dat groene moet toch heel veel water nodig hebben?! Niets is minder waar. Coniferen zijn resistent tegen droogte en kunnen daarom gemakkelijk in gebieden met weinig regen overleven. Bovendien zijn coniferen ook een goede keuze voor tuinen met een lagere grondwaterstand, aangezien ze minder water nodig hebben dan sommige andere plantensoorten.

Zure grond? Geen probleem voor de coniferen. Ze zijn namelijk tolerant voor lage pH-waarden.

Ook geschikt voor kleine tuinen

Coniferen zijn ook zeer geschikt voor gebruik in kleine tuinen, aangezien ze niet veel ruimte nodig hebben en gemakkelijk kunnen worden gesnoeid om een gewenste vorm te behouden. Je moet ze alleen wel regelmatig onderhouden. Anders wordt het al gauw een zooitje.

Een sterke zonkracht is geen dealbreaker.

Verder zijn coniferen, zoals de Thuja Brabant ook een goede keuze voor tuinen die aan de zonzijde van het huis liggen. Ze verbranden niet erg snel en kunnen prima een sterke zonkracht weerstaan.

Plantenbakken: zodat je ze later kunt verplaatsen

Coniferen zijn ook zeer geschikt voor het aanplanten in plantenbakken en kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar andere delen van de tuin of naar een andere locatie als dat nodig is.

Toevoegingen of bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten!

Wij hopen dat we goede inzichten hebben in alle voordelen die coniferen te bieden hebben. Want dat zijn er veel!

Heb jij nog toevoegingen aan onze blog? Of wil je op een andere wijze bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten! Stuur jouw idee met bijbehorende foto naar info@woonleven.com en wie weet voegen wij jouw tip toe aan onze blog of schrijven we zelfs een blog over jouw bijdrage.

Geef een reactie