De 6 mooiste stranden ter wereld

Alle strandliefhebbers opgelet! Als echte zon- zee en strandfanaat heb jij alle stranden van Ibiza inmiddels al gehad. Prachtig zijn ze! Met name de baai van Cala Comte. Maar er is meer. Ben jij op zoek naar de 6 mooiste stranden ter wereld? Lees dan vooral verder!

Het paradijselijke Palawan

Om te beginnen met het paradijselijke Palawan in de Filipijnen. Palawan is niet voor niets al meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld. Je vindt er hagelwitte stranden, azuurblauwe wateren, honderden palmbomen en de mooiste koraalriffen ter wereld. Ook voor duik- en snorkelliefhebbers een fantastische plek dus!

Bora Bora

Nog zo’n topper is Bora Bora, gelegen in Frans-Polynesië. Idyllischer dan dit wordt het niet. Alsof je je in Expeditie Robinson waant, maar dan met een cocktail in je hand.

De Seychellen

Een bestemming die bij strandliefhebbers vaak op de bucket list staat. Niet voor niets dat deze bestemming zo populair is onder de huwelijksreizigers. Met name La Digue, één van de mooiste starnden ter wereld.

Navagio in – jawel – Zakynthos!

Ook dichterbij huis zijn er genoeg fantastische stranden. Zo vind je in Griekenland – op het eiland Zakynthos – het strand Navagio. Het strand is omringd door hoge kliffen en blauwer dan dit wordt de zee haast niet. Ook vind je hier nog een oud scheepswrak.

De tropische Malediven

Een bestemming die absoluut in het rijtje thuishoort als we het hebben over de mooiste stranden. Witte zandstranden, eindeloos veel palmbomen en kraalheldere wateren. Je vindt het hier allemaal. Een tropisch paradijs! De Malediven zijn ook een geliefde duikbestemming én populair onder huwelijksreizen.

Pinguïns spotten op Boulders Beach

Als dit je interessant in de oren klinkt, moet je in Zuid-Afrika zijn! Ten zuiden van Kaapstad vind je Boulders Beach. Een baai omringd door granieten rotsblokken. Het strand is vooral beroemd om de pinguïns die je hier overal zal zien. Je komt hier dan ook vooral om deze reden. De pinguïns zijn in principe niet agressief, maar hebben wel scherpe tanden en kunnen bijten. Je kunt de pinguïns vanuit het helderblauwe water bewonderen, maar houdt wel gepaste afstand.

Geef een reactie