De beste mondkapjes kopen, hoe doe je dat?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:43 pm

Wat zijn de beste mondkapjes en waar kun je de beste mondkapjes kopen? Deze vraag zal vele mensen op de lippen liggen nu de richtlijnen weer zijn aangescherpt en de tweede golf voor de deur staat. Mondkapjes zijn al sinds juni verplicht in het openbaar vervoer en dat zal ook nog wel even zo blijven. Nu wordt het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes ook al dringend geadviseerd en dat is natuurlijk ook niet zomaar. Jij wilt logischerwijs de beste mondkapjes kopen en dat doe je door te kijken naar je eigen situatie.

De beste mondkapjes kopen voor het OV

Heb je mondkapjes nodig voor het openbaar vervoer, dan is het goed om te begrijpen hoe de bescherming in de bus, trein, tram of metro tot stand komt. Iedereen moet daar een niet-medisch mondkapje dragen dus dat betekent dat iedereen met een permanente zakdoek voor zijn mond in het voertuig zit. Net als dat je in een zakdoek hoest of niest als je verkouden bent om anderen niet te besmetten, zorgen deze mondkapjes ervoor dat de reizigers elkaar niet kunnen aansteken. Doet iedereen dat – en dit is de grootste reden voor deze verplichting – dan ontstaat er een veilige situatie. Wil je de beste mondkapjes kopen voor het OV, dan schaf je dus een niet-medisch mondkapje aan.

De beste mondkapjes voor openbare ruimtes

De ‘ik bescherm jou en jij beschermt mij’ regel gaat in openbare ruimtes niet op. Daar hoef je geen mondkapje te dragen en niet iedereen zal dat dan ook doen. Het is goed mogelijk dat iemand die Corona heeft en dit niet weet zonder mondkapje de ruimte binnenstapt en dan beschermt een standaard niet-medisch mondkapje je niet voldoende. Wil je de beste mondkapjes kopen voor openbare ruimtes, dan investeer je in niet-medische mondkapjes met een filter. Deze houden het virus dat zich in de lucht bevindt ook tegen.

De beste mondkapjes voor regelmatig gebruik

Ga je de beste mondkapjes kopen, dan hangt je keuze ook af van hoe vaak je deze gaat gebruiken. Als je regelmatig met het openbaar vervoer reist en je wilt ook in openbare ruimten mondkapjes gaan dragen, dan heb je dus veel kapjes nodig. In dat geval zijn stoffen mondkapjes een goed idee. Je wast deze en gebruikt ze opnieuw zodat je niet elke keer een wegwerp mondkapje moet nemen. Dat is goedkoper en beter voor het milieu. Stoffen mondkapjes zijn dus de beste mondkapjes om te kopen als je deze vaak nodig hebt.

Wat zijn de beste mondkapjes?

De beste mondkapjes voor jou zijn dus de kapjes die het beste aansluiten bij je situatie. Waar heb je ze voor nodig, hoe vaak heb je ze nodig, wil je extra beschermd worden of anderen extra beschermen? Dit zijn allemaal vragen die je moet stellen als voordat je de beste mondkapjes kopen gaat. De antwoorden helpen je dan bij het maken van en beslissing en bij het aanwijzen van de beste mondkapjes voor jou.

Geef een reactie