De charme van een keuken in landelijke stijl

Ideeën en inspiratie

Wanneer je een keuken binnenstapt die is uitgevoerd in de landelijke stijl, voel je meteen de warme sfeer. Dit zijn keukens waar je uren kunt vertoeven en onvergetelijke herinneringen zal maken met je gezin. Ben jij benieuwd hoe je diezelfde gezelligheid in je eigen huis kunt creëren? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om de landelijke stijl naar je eigen keuken te brengen.

Direct op zoek naar een keukenexpert? Bij Nieuwenhuis Keuken kun je alles vinden wat je nodig hebt voor een complete renovatie.

Kenmerken van de landelijke keuken

Het is niet voor niets dat de keukenstijl landelijke keuken een enorme trend is. De charme van de landelijke keuken zit hem in de subtiele details. Denk aan natuurlijke materialen zoals hout en steen, stoere afwerkingen, en een rustig kleurenpalet met natuurtinten. 

De keukenkastjes hebben vaak glazen deurtjes waardoor je het servies kunt zien staan, en open planken waarop je je favoriete keukenspullen kunt plaatsen. In een landelijke keuken draait alles om het combineren van functionaliteit en stijl. Zodat er de lekkerste gerechten op tafel gezet kunnen worden om vervolgens urenlang na te tafelen.

Ideeën voor een landelijke keuken

Nu je bekend bent met de kenmerken van een landelijke keuken, is het tijd om deze terug te laten komen in je eigen keuken. Begin met het kiezen van een kleurenpalet dat de natuurlijke elementen van het platteland naar binnen haalt. Denk aan zachte aardetinten, crème-wit en pasteltinten. Vervolgens kies je voor kasten en werkbladen van natuurlijk hout, afgewerkt in een antieke look. 

Kleine aanpassingen maken het verschil

De details in een landelijke keuken maken het dan ook écht af. We hebben dan ook alvast een aantal ideeën ter inspiratie voor je op een rijtje gezet. 

  • Vintage accessoires: Begin met het toevoegen van een paar vintage stukken, zoals een keramische kan of een houten broodplank. Deze kleine details kunnen al snel de landelijke sfeer in je keuken versterken.
  • Hangrek voor potten en pannen: Overweeg om een hangrek voor je potten en pannen te installeren. Het is niet alleen praktisch, maar het voegt ook een landelijk gevoel toe aan de ruimte.
  • Bloemen: Zet altijd een vaas verse bloemen neer. Zo haal je de sfeer en geur van buiten echt naar binnen. 
  • Luiken in plaats van gordijnen: Heb je ooit gedacht aan luiken voor je keukenramen? Ze kunnen een huiselijke sfeer geven die perfect past bij de landelijke stijl.

Geef een reactie