De grote voordelen van een droogloopmat

Met het gure en koudere weer voor de deur, zijn er nog altijd mooie dagen om er even op uit te trekken. Als je even in de tuin bezig bent en van buiten naar binnen loopt, merk je al gauw dat je een hoop bladeren aan je schoenen hebt. Deze vallen er altijd af verspreidt door het huis, wat erg vervelend en slordig kan zijn. De natte bladeren en natgeregende schoenen of laarzen trekken een spoor van viezigheid door je woonkamer. Notabene, je vloer heeft van vocht een hoop te lijden. Het is dan ook fijn om een goede deurmat op maat voor de deur te hebben, waardoor bovenstaand euvel tot het verleden gaat behoren. Steeds meer mensen kopen door deze positieve eigenschappen daarom een droogloopmat.

Wat is een droogloopmat?

Een droogloopmat gaat het gevecht aan met nattigheid van buiten. De constructie met nylonvezels zorgt ervoor dat vocht snel geabsorbeerd wordt, waardoor er geen natte vloer meer ontstaat. Niet alleen het vocht behoort tot het verleden, maar de droogloopmat is ook uitermate geschikt om vuil te verwijderen onder je schoeisel. Dit geldt ook voor de modder en viezigheid die tussen het profiel van je schoenen of laarzen blijft plakken. Een droogloopmat scheelt bovendien een hoop stofzuigen, wat je een hoop tijd en energie bespaart.

Is een droogloopmat op maat beter?

Omdat elke voordeur, hal en achterdeur weer anders is, is het fijn dat je ook kunt kiezen voor een droogloopmat op maat. Het grote voordeel hiervan is, is dat je altijd de perfecte maat hebt, zodat het onmogelijk is om nog viezigheid mee naar binnen te slepen via je schoenen. Er kan niet alleen gekozen worden uit een bredere of grotere afmeting, maar ook uit de dikte van de mat. Zodoende kan elke deurhoogte over de mat heen. De mat kan op alle gewenste maten professioneel gesneden worden.

Waar is een droogloopmat van gemaakt?
Een droogloopmat is gemaakt van katoen. Katoen heeft de eigenschap om vocht te kunnen opnemen. Hierdoor absorbeert deze mat de juiste hoeveelheid vocht, zodat je woonkamer, hal of bijkeuken keurig droogt blijft. De vocht die in de mat opgenomen wordt, wordt door het droogproces van katoen weer afgegeven aan de atmosfeer. Hierdoor is de mat ook snel droog. Door middel van een goede vezelstructuur zal bovendien de strijd tegen vuil gewonnen worden. Op het gebied van matten is de meest kwalitatieve en duurzame mat die er te koop is.

Geef een reactie