De kussens die jouw interieur veranderen

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:32 pm

Ben je op zoek naar goede kussens? Dan merk je al gauw dat jouw zoektocht niet eenvoudig gemaakt wordt. Er zijn namelijk veel verschillende varianten te vinden, die ervoor kunnen zorgen dat jouw huis er knus uit komt te zien. Denk bijvoorbeeld aan gebreide kussens. Ze kunnen een geheel nieuwe uitstraling aan jouw woning geven, zonder dat je hiervoor jouw gehele interieur hoeft te veranderen. Een van de specialisten waar je naar nieuwe kussens kunt gaan kijken is Knit Factory. Maar ook hier vind je veel verschillende mogelijkheden. Welke kussens gaan het beste bij jouw woning passen?

De vormen van de kussens bepalen de uitstraling

Ze komen altijd in verschillende vormen. Je kunt op deze manier niet alleen een geheel maken, maar ook gaan spelen met de verschillende vormen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar vierkante kussens. Dit zijn de kussentjes die je bij veel mensen op de bank ziet liggen. Echter kun je deze ook afwisselen met langwerpige of ronde vormen. Of je plaatst uitsluitend een van deze vormen in jouw woning. Je kunt altijd zelf bepalen welke stijl je gaat creëren en hier de kussens geheel op aan laten sluiten. Hiermee zorg je dat jouw woning af is.

De accentkleur bepalen

Een ander kenmerk waar je op kunt gaan letten is de kleur. Ook dit is namelijk belangrijk voor jouw interieur. Wanneer je voornamelijk een kleur in de woning hebt, kan het juist een goede afwisseling zijn om de kleur van de kussens geheel anders te doen. Maak er bijvoorbeeld een accentkleur van, welke aansluit bij accessoires in de woning. Ook zou je deze aan kunnen passen aan de kleur die in de muur terugkomt. Zet bijvoorbeeld een donkere bank tegen een beige muur en plaats er beige kussentjes bij.

De materialen combineren met het interieur

De materialen waarvan de kussens gemaakt zijn, kunnen ook een rol spelen. Er zijn namelijk verschillende materialen, die ook weer bij andere interieurstijlen gaan passen. Zo kun je bijvoorbeeld katoenen kussens plaatsen, maar ook gebreide varianten. De gebreide varianten zijn vaak iets luxer en kunnen de woning in een oogopslag anders laten ogen. Daarbij zijn de gebreide ook in meerdere breivormen te vinden. Grof of strak gebreid behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Door het leuk af te wisselen staan de kussentjes in iedere ruimte in de woning altijd leuk.

Overal in huis neer te leggen

Maar moeten kussens dan altijd op de bank? Kussentjes kunnen in principe overal neergelegd worden. Zo zou je ze ook in de slaapkamer op het bed of in een stoel kunnen leggen voor een extra accessoire in de ruimte. Ook hiermee krijg je weer een nieuwe stijl. Of je maakt een nieuwe zithoek ergens in de woning, waarbij je de kussentjes op de grond neerlegt. Hiermee maak je jouw huis pas echt uniek. Vrijwel niemand heeft immers kussentjes op de grond liggen om heerlijk te kunnen ontspannen. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je thuis voelt in de woning.

Knit Factory maakt voor haar producten gebruik van een unieke combinatie van breiwerk en stof.

Geef een reactie