De ongekende mogelijkheden die je hebt bij het kopen van een badkamermeubel

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op september 3rd, 2021 om 05:47 pm

Als we het hebben over een badkamermeubel, dan doelen we in de regel op een wastafelkast, wastafelblad, sifon en installatiematerialen. Je maakt het badkamermeubel af met een spiegel uiteraard en een halfhoge kast. Is je badkamer meteen helemaal klaar. Klinkt simpel, maar dat is het niet. Want wat betreft het badkamermeubel zijn de mogelijkheden eindeloos. Neem alleen al de gebruikte materialen en het eindeloos brede kleurenpalet. Het kost daarom vaak even tijd voor je het voor jou perfecte meubel gevonden hebt. 

Realiseer twee gebruiksplaatsen bij het badkamermeubel

Neem alleen de afmetingen. Zo’n meubel kan in alle maten geleverd worden en in de regel is het zo dat hoe groter, hoe meer opbergruimte je hebt. Is het vaak een drukte van belang in de badkamer, dan kun je overwegen twee gebruiksplaatsen te realiseren, een dubbele wastafel bijvoorbeeld. Zo kunnen meerdere mensen tegelijk in de badkamer terecht. Zeker in de ochtenden kan dat heel erg handig zijn.

Minder ruimte is kiezen voor een ondieper meubel

Heb je nou een kleine badkamer, dan is het verstandiger te kiezen voor een wat ondieper badkamermeubel. De lastigste keuze wat betreft het meubel is ongetwijfeld die voor het materiaal. Ook nu zijn de mogelijkheden bijkans eindeloos en het moeilijke is dat de materialen eigenlijk allemaal erg mooi zijn. Neem mineraalmarmer, een veel toegepast materiaal in de hedendaagse badkamer. Ideaal als je een strakke uitstraling wilt. Dit marmer is gepolijst en een volledig naadloos materiaal met strakke hoeken. Mineraalmarmer is bovendien krasbestendig.

Een echte blikvanger in de badkamer

Keramiek is ook een materiaal waarvoor je wat betreft het meubel kunt kiezen. Je kiest dan voor een sterk en zeer slijtvast materiaal. Ook al erg fraai en veelgebruikt is beton. Met beton haal je echt een blikvanger in je badkamer. Van beton is bekend dat het ook slijtvast is. Composiet straalt weer luxe uit en is bovendien zeer hygiënisch, terwijl je met glas een chique uitstraling krijgt. Glas is er in diverse kleuren en het is bovendien een materiaal dat gemakkelijk te reinigen is. 

Kies je voor een waskom, dan kies je voor een luxueuze uitstraling

Heel fraai wat betreft het badkamermeubel is natuursteen. De uitstraling is uniek, het is een kwalitatief ijzersterk materiaal en je kunt nog weer kiezen uit hardsteen, basalt en graniet. Wel eens van solid surface gehoord? Ook dit materiaal is slijtvast en zeer hygiënisch. Met dit materiaal krijgt je badkamermeubel een strak uiterlijk. Dan is er nog de waskom, waarbij je ook al veel te kiezen hebt als het gaat om materialen, vormen en kleuren. Kies je voor een waskom, dan kies je voor een luxueuze uitstraling. 

Badkamermeubel en de meest gebruikte kleuren

Wil je een badkamermeubel kopen, dan kun je dat doen met of zonder handgreep en heb je de keuze uit heel erg veel verschillende kleuren. Er zijn vier kleuren te onderscheiden die het vaakst gekozen worden. Misschien dat jij ook valt voor de charmes van bardolino eiken, glanzend wit, wildeiken en beton grijs. 

Geef een reactie