Eetkamerstoelen in verschillende kleuren en stijlen: Dé trend van dit moment!

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 17th, 2021 om 01:29 pm

Het kan bijna niet missen: Je bent recentelijk vast bij iemand in huis geweest met eetkamerstoelen in verschillende kleuren en stijlen. En nu? Nu wil jij dit ook! En wij snappen eigenlijk heel goed waarom. Het oogt gezellig en voegt sfeer toe aan de vaak saaie eethoek!


Ok ik wil verschillende eetkamerstoelen, Maar hoe? en beter nóg: WAT?


De zoektocht: Makkelijk? Of toch lastiger dan je dacht?

Vol enthousiasme ga je op zoek. Geen beperkingen meer: Je kunt een mix aan kleuren, materialen en ontwerpen kiezen en daarmee je eethoek een toffe speelse twist geven!

maar toch heb je ook nog wel een beetje twijfel….. Wat nou als het allemaal niet ‘klopt’?! Daar hoef je je straks geen zorgen meet over te maken. Met de tips in dit blog voorkom je dat het een onsamenhangend geheel wordt.

In dit blog vertellen we je over de verschillende keuzes betreffende de opstelling en over het gebruik van kleuren, materialen en vormen.


Opstelling 1: verschillende eetkamerstoelen

Eethoek verschillende kleuren en vormen stoelenhillende kleuren en vormen stoelen
Eethoek verschillende kleuren en vormen stoelenhillende kleuren en vormen stoelen (foto: sfeer.nl)

Ben jij doorgaans iemand met lef? En ben je bereid meteen all-in te gaan? Dan kun je niet anders dan kiezen voor verschillende eetkamerstoelen aan je tafel. Kleur? Vorm? Materiaal? Dat maakt jou allemaal niet uit!

En wij zijn het helemaal met je eens. Uiteenlopende kleuren, materialen en vormen kunnen volgens ons ook heel goed werken. Een kleurrijke stoffen eetkamerstoel kan wat ons betreft prima naast een ‘strakkere’ kunststof kuipstoel. Een spijlenstoel ernaast? Dat kan prima hoor!

Let alleen wel op dat jouw eetkamerhoek samenhangt met je gehele interieur. Zo gaat een gezellige en ‘bonte’ eethoek goed samen met een klassieke houten vloer en het gebruik van héél veel planten. Laat die Urban Jungle maar komen! Let’s GO!


Opstelling 2: één stoel, verschillende kleuren

Eethoek met dezelfde stoelen in andere kleuren
Eethoek met dezelfde stoelen in andere kleuren (foto: sfeer.nl)

Wil je toch gezelligheid, maar houd je tegelijkertijd toch van een bepaalde mate van organisatie? Dan kun je wat ons betreft het beste niet kiezen voor verschillende modellen, kleuren en materialen stoelen te kiezen.

Je bent volgens ons beter af met één type stoel. Mix deze in verschillende kleuren, materialen en je hebt toch die ontzettend gezellige eethoek die je ergens anders zo vet vond!

Is het kiezen van de juiste kleuren moeilijk voor je of vind je het spannend? Dan kun je ook kiezen voor een veiligere optie waarbij de kleuren niet gigantisch uiteenlopen. Probeer bijvoorbeeld verschillende kleuren blauw of grijs.

Is het interieur van jouw huis veelal licht? Pas dan op met wat je kiest: Donkere kleuren zijn namelijk niet wat jij wilt! Volgens ons is het dan beter om te kiezen voor een mix van aardetinten of zachte grijstinten. Wil je toch op de avontuurlijke tour? Ga dan voor felle en opvallende kleuren. De vrolijkheid zal van het interieur in jouw eetkamer af spatten!


Opstelling 3: eetkamerstoelen en een eetkamerbank

Eethoek met eetkamerstoelen en eetkamerbank
Eethoek met eetkamerstoelen en eetkamerbank (foto: Sfeer.nl)

Steeds vaker zien we in Nederlandse eetkamers ook een eetkamerbank. En wij vinden het leuk! Het is namelijk écht eens wat anders dan eetkamerstoelen! Door eetkamer stoelen te combineren met een eetkamerbank heb jij in no-time een totaal andere look en feel in je eetkamer!

Denk alleen wel goed na over het comfort! Maar al te vaak zien we eetkamerbanken die toch niet zo goed bevallen omdat van te voren geen rekening gehouden is met dagelijks gebruik. Denk goed na of je wél of geen rug- en/of zijleuning wilt.

TIP: Volledig gestoffeerde banken zijn het meest comfortabel. Banken met alleen een gestoffeerde zitting bieden een gemiddeld zitcomfort.


Welke vormen/stijlen eetkamerstoelen zijn er?

We hebben het natuurlijk hierboven over de samenhang van jouw eethoek gehad. Maar welke keuzes zijn er eigenlijk allemaal. Hieronder vind je een opsomming van de type eetkamerstoelen die er zijn:

 • Kuipstoelen;
 • Draadstoelen;
 • Schoolstoelen;
 • Designstoelen;
 • Buisstoelen;
 • Spijlenstoelen;
 • Retro stoelen;
 • Vintage stoelen;
 • Scandinavische stoelen;
 • Landelijke stoelen;
 • Krukstoelen.

Welke materialen eetkamer stoelen zijn er?

Naast de vormen, vertellen we je ook graag wat jouw keuzes zijn betreffende het materiaal. Zo kun jij goed voorbereid aan jouw shopping-avontuur beginnen. Je hebt eetkamerstoelen in de volgende materialen:

 • Hout;
 • Kunststof;
 • Ijzer/metaal;
 • Textiel;
 • Vilt;
 • Leer;
 • Rotan;
 • Fluweel/velvet

Als het goed is weet je alles! Niet?! Neem dan contact op!

We hopen met dit blog inzicht te hebben gegeven in de mogelijkheden wat betreft het creëren van een gezellige (nieuwe) eetkamerhoek. Heb je toch nog vragen? Dit blog is geschreven in samenwerking met de specialisten van Sfeer.nl. Zij helpen je dan ook graag verder en vertellen je graag nóg veel meer. Het samenstellen van een nieuwe eethoek is natuurlijk niet zomaar iets!

Een gedachte over “Eetkamerstoelen in verschillende kleuren en stijlen: Dé trend van dit moment!

Geef een reactie