De perfecte badkamer indeling: ideeën en advies

Voor iedereen is de ideale badkamer indeling weer net even anders. Een badkamer kopen doe je dan ook niet zomaar. Daar moet je vaak veel tijd en energie in steken. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het bepalen van de indeling van jouw nieuwe badkamer? Hieronder lees je het!

Het leidingwerk

Gelukkig kun je voor badkamer inspiratie bij veel verschillende kanalen en fysieke locaties terecht. Zoek bijvoorbeeld het internet af naar het perfecte plaatje van jouw droombadkamer. Hiermee kun je vervolgens naar de badkamerspecialist gaan om dit te realiseren in jouw woning.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het leidingwerk. Over het algemeen geldt: hoe ingewikkelder je jouw leidingwerk maakt, hoe groter de kosten wanneer er iets fout gaat. Elke waterleiding kan namelijk gaan lekken of zelfs breken. Wanneer je alle waterleidingen verlegt, kan het ingewikkelder zijn om bij de oorzaak van een eventuele breuk te komen. Het is daarom raadzaam om jouw douche, bad en wastafel zo dicht mogelijk bij de geïnstalleerde leidingen te plaatsen. Zo voorkom je jezelf op den duur een hoop gedoe.

Opbergruimte

Bij het indelen van jouw badkamer is het erg belangrijk dat je rekening houdt met de benodigde opbergruimte. Je hebt namelijk vaak meer ruimte nodig dan je denkt. Een gemakkelijke manier om meer opbergruimte te creëren is door een nis in de douche te plaatsen, een extra kast neer te zetten of kledinghaakjes op te hangen voor de handdoeken. Bij het ontwerpen van jouw badkamermeubel is het ook belangrijk om na te denken over de ruimte op het meubel. Het is namelijk wel zo fijn als je deze spullen tijdens gebruik gewoon kunt neerleggen.

Stopcontacten

Voor het opladen van jouw elektrische tandenborstel of bij het gebruiken van een föhn heb je natuurlijk stopcontacten nodig. Het is dan ook belangrijk dat je hier bij het ontwerpen van jouw badkamer indeling voldoende aandacht aan besteedt. Bekijk van tevoren goed waar je deze producten het meest gebruikt en waar je dus stopcontacten nodig hebt. Let hierbij wel op: een stopcontact kan in verband met de hoge luchtvochtigheid natuurlijk niet overal in de badkamer geplaatst worden. Een slimme manier om ervoor te zorgen dat jouw stopcontacten in ieder geval geen last hebben van de luchtvochtigheid is door ze in jouw badkamermeubels te verwerken.

Kortom, de perfecte badkamer indeling is voor iedereen dus net even anders. Het is in ieder geval belangrijk om bij het ontwerpen rekening te houden met het leidingwerk en te zorgen voor voldoende opbergruimte. Daarnaast is het ook verstandig om alvast te bedenken waar je jouw stopcontacten plaatst.

Geef een reactie