Hoe maak je je woning/huis meer waard? 10 Tips van de expert.

Ben je op zoek naar manieren om de waarde van je huis te vermeerderen? Dan ben je op de juiste plek! Als echte woningvermeerderingsexpert (ja, dat is een woord dat we hebben bedacht), kan ik je vertellen dat er talloze mogelijkheden zijn om je huis meer waard te maken. Of je nu van plan bent om te verkopen of gewoon wilt genieten van een hogere waarde van je huis, deze tips zullen je zeker inspireren.

Leuk weetje: wist je dat de duurste woning die in 2022 verkocht werd in Nederland voor meer dan 18 miljoen euro is verkocht? Dat is natuurlijk een absurd bedrag. Klaar om je huis meer waard te maken? In deze blog zal ik je 10 tips geven om je huis meer waard te maken.


Tip #1: Schaf zonnepanelen aan

Een van de beste manieren om de waarde van je huis te verhogen en tegelijkertijd geld te besparen op energierekeningen, is door zonnepanelen aan te schaffen. De kosten voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen variëren, afhankelijk van het aantal panelen dat je nodig hebt en de grootte van je huis.

Investering zonnepanelen: Gemiddeld kun je rekening houden met een investering tussen de 4.000 en 10.000 euro.

De terugverdientijd is er met de absurde energieprijzen alleen maar korter op geworden. (maar let op het verdwijnen van de salderingsregeling)


Tip #2: Isoleer je woning

Een goed geïsoleerde woning is niet alleen energiezuiniger, maar ook meer waard op de huizenmarkt. Met name dakisolatie en gevelisolatie zijn populair. De kosten voor isolatie variëren afhankelijk van de grootte van je huis en het type isolatie dat je kiest. Er zijn op dit moment zoveel verschillende vormen en manieren voor het isoleren van een woning dat het lastig is om een goede gemiddelde prijs te schatten.

Investering isoleren van woning: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 2.500 en 8.000 euro.


Tip #3: Schilderwerk

Een frisse laag verf kan wonderen doen voor de uitstraling van je huis. Het is dan ook aan te raden om je huis regelmatig te laten schilderen. De kosten voor schilderwerk variëren afhankelijk van het aantal vierkante meters en het type verf dat je kiest.

Denk er ook eens over na om de binnenkant van je huis eens goed onderhanden te nemen. Dat is een zeer goedkope oplossing voor het vermeerderen van de waard van een woning. Zeker als je binnenkort voornemens bent om het huis te verkopen.

Investering huis schilderen buitenkant: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 2.000 en 5.000 euro.


Tip #4: Renoveer de badkamer

Een mooie, moderne badkamer kan de waarde van je huis flink verhogen. Je kunt ervoor kiezen om je badkamer volledig te renoveren of om bepaalde elementen te vervangen, zoals de douche, het toilet, de wastafel of de tegels. Onze ervaring is dat dit absoluut de moeite waard is. Iedereen wil namelijk een heerlijke badkamer tot z’n beschikking hebben en een verouderd exemplaar is een echte afknapper. De kosten voor een badkamerrenovatie variëren afhankelijk van de omvang van het project.

Investering badkamerrenovatie: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 5.000 en 15.000 euro.


Tip #5: Renoveer de keuken

Een mooie keuken is een echte eyecatcher en kan de waarde van je huis flink verhogen. Je kunt ervoor kiezen om je keuken volledig te renoveren of om bepaalde elementen te vervangen, zoals de kastjes, het aanrechtblad, de gootsteen of de apparatuur. De kosten voor een keukenrenovatie variëren afhankelijk van de omvang van het project.

Investering keukenrenovatie : Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 5.000 en 20.000 euro.


Tip #6: Verfraai de tuin

Heb je er wel eens over nagedacht dat je de waarde ook kunt vermeerderen zónder iets aan het huis zelf te doen? Dan weet je het nu! Een mooie, verzorgde tuin kan de waarde van je huis namelijk aanzienlijk verhogen. Dit kun je door een hovenier laten doen, maar je kunt ook zelf zorgdragen voor een nette tuin, waarbij je groen met voldoende zitruimte combineert. Breng vandaag nog met een bezoek aan het tuincentrum en begin direct.

Denk ook eens out-of-the-box: Wist je dat we eens een wijnkelder in de tuin tegen zijn gekomen? Gewoon geplaatst naast de bestaande bouw middels een prefab kelder. Gaaf toch?! Wij zijn iniedergeval benieuwd wat dat aan waarde heeft toegevoegd.

Investering tuin door hovenier: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 1500 en 5000 euro.

Investering tuin zelf doen: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 150 – 600 euro.


Tip #7. Vervang de glazen voor HR++

Door het vervangen van enkel glas of standaard dubbel glas door HR++ glas, kun je flink besparen op energiekosten en daarnaast verhoog je de waarde van je huis. HR++ glas heeft namelijk een hogere isolatiewaarde dan standaard dubbel glas en houdt de warmte beter binnen.

De kosten voor het vervangen van glas variëren afhankelijk van het aantal ramen en de grootte van je huis.

Investering glazen vervangen: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 2.500 en 6.000 euro.


Tip #8. Kozijnen vervangen

Oude of beschadigde kozijnen kunnen je huis een verouderde uitstraling geven. Door het vervangen van kozijnen kun je niet alleen de uitstraling van je huis verbeteren, maar ook de isolatie en de veiligheid verhogen. De kosten voor het vervangen van kozijnen variëren afhankelijk van het materiaal en het aantal kozijnen dat je wilt vervangen.

Investering kozijnen vervangen: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 4.000 en 10.000 euro.


Tip #9 Vervang CV-ketel voor duurzaam alternatief

Een oude CV-ketel kan zorgen voor hogere energierekeningen en een minder efficiënt verwarmingssysteem. Door het vervangen van je CV-ketel voor een duurzaam alternatief, zoals een warmtepomp, kun je niet alleen besparen op energiekosten, maar ook de waarde van je huis verhogen.

De kosten voor het vervangen van een CV-ketel variëren afhankelijk van het type systeem dat je kiest, je warmwaterbehoefte, de mate van isolatie. en de grootte van je huis.

Investering hybride warmtepomp: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 5.000 en 15.000 euro.

Investering HR CV ketel: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 2500 en 6000 euro.


Tip #10: Uitbouw of serre/tuinkamer

Een uitbouw of serre/tuinkamer kan een waardevolle toevoeging zijn aan je huis. Een uitbouw kan dienen als extra woonruimte, terwijl een serre/tuinkamer je de mogelijkheid biedt om het hele jaar door van je tuin te genieten. De kosten voor een uitbouw of serre/tuinkamer variëren afhankelijk van de grootte en het materiaal.

Investering uitbouw/serre: Gemiddeld kun je rekenen op kosten tussen de 15.000 en 50.000 euro.


Start vandaag nog.

Hopelijk hebben deze negen tips je geholpen om ideeën op te doen om je huis meer waard te maken. Onthoud dat de kosten per project kunnen variëren en dat het verstandig is om meerdere offertes op te vragen voordat je een beslissing maakt. Succes met het verhogen van de waarde van je huis!


Aanvullingen op onze blog ‘waarde van je huis verhogen’?

Hoewel we specialisten zijn op het gebied van wonen, leven & doe-het-zelven, kan het natuurlijk altijd zijn dat we iets over het hoofd zien. Misschien missen we wel cruciale tips. Wij zouden het daarom fantastisch vinden als jij dat met ons deelt zodat wij onze blog nóg beter kunnen maken en nog meer mensen kunnen inspireren en helpen bij het vermeerderen van de waarde van hun huis.

Vul het contactformulier op onze contactpagina in of stuur een mail naar info@woonleven.com en laat ons je suggesties weten. Wij voegen ze graag toe!

Geef een reactie