De tuintrends van 2021

Als je jouw tuin graag een kleine make-over wilt geven zijn er een aantal trends die je misschien leuk vind om in mee te gaan. Er zijn altijd verschillende trends, het zou kunnen dat je de een helemaal niks vind en de ander juist heel leuk. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je meer van de tijdloze tuin bent. Kies in iedere geval iets wat je zelf mooi vind en waar je zelf blij van wordt.

tuintrends

Je tuin maken tot verlenging van je huis

Wat we veel terug zien komen is het verlengen van je huis door gebruik te maken van je tuin. Er worden overkappingen gebouwd om daar een lekkere plek onder te maken. De overkapping wordt of tegen het huis aangebouwd of juist los in de tuin geplaatst. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan maken.

Een houten overkapping zie je vaakst. Wat het meeste voorkomt als de overkapping niet aan het huis wordt gezet is dat er een tuinhuisje gebouwd wordt en daaraan een overkapping. In het huisje worden dingen opgeslagen of wordt er een lekkere plek gecreëerd. Onder de overkapping wordt vaak een lekkere loungebank gezet. Ook een heater is vaak niet te missen. Heerlijk als je in de winter daar wilt zitten, wat dekentjes erbij en het is een succes.

Veel verschillende soorten groen in je tuin

Iets anders wat veel terugkomt zijn planten. Dat zie je natuurlijk altijd wel terug in een tuin, maar dit seizoen zien we dat er veel variatie zit in een tuin. Ze mengen veel verschillende soorten. Je kunt kiezen voor een boom, een struik, siergras en bloemen. Het is dit jaar juist de bedoeling dat veel dingen samen een geheel vormen. Als je een afscheiding zou willen maken is klimop nog steeds een plant die daar veel voor gebruikt wordt. Je weeft deze plant als het ware door een gaaspaneel. Hierdoor blijft het mooi overeind staan, door de jaren heen groeit het steeds dichter. Wat je ook veel blijft zien is een border. Deze staat vaak langs een schutting op. Hierin zet je in eerste instantie bloemen. Verder kun je hem dan nog opvullen met siergras. Dit kan laag zijn, maar er zijn ook varianten die tot vrij hoog groeien.

Een opgeruimde tuin is ook niet meer te missen

Je tuin wordt echt gezien als verrijking van je huis. Daarom is het ook belangrijk om deze er opgeruimd bij te hebben liggen. Je wilt niet als je naar buiten kijkt allemaal rotzooi zien liggen. Dat wil je ook niet als je daadwerkelijk in de tuin zit. Een mooi opgeruimd beeld zorgt ervoor dat je er ook echt tot rust kan komen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door een kunststof huisje te plaatsen. Hier zou je ook direct je tuinkussens in kunnen doen wanneer je ze niet gebruikt. Deze kun je namelijk niet buiten laten liggen. Wanneer je dit wel doet zie je dat ze vaak erg beschadigen of kapot gaan. Dit komt door het weer. In de winter kunnen je kussens er volledig aan kapot gaan.

Geef een reactie