De ultieme mancave

Het creëren van een mancave is een van de meest favoriete projecten voor woningrenovatie. Deze ruimte verdient een goede planning om je kelder, garage of andere ruimte om te toveren tot een functionele kamer. Mancave verwijst naar een speciale ruimte die mannen zich kunnen inrichten op basis van hun persoonlijke stijl. Deze ruimte heeft verschillende doeleinden. Het kan bijvoorbeeld een plek zijn om te ontspannen, hobby’s te doen en tijd door te brengen met vrienden. Er zijn verschillende dingen die je kunt toevoegen aan de mancave. Je kunt bijvoorbeeld een pooltafel te koop zoeken, een entertainment centrum installeren of videogames en ander meubilair toevoegen. Wil je de ultieme mancave in huis creëren? Hieronder kun je enkele renovatietips vinden.

Controleer de ruimte en bepaal de lay-out

Het eerste dat je moet doen om een mancave te maken, is de locatie te bepalen. Wil je je kelder, garage of logeerkamer verbouwen? Als je eenmaal hebt besloten welke kamer je wilt renoveren, kun je gemakkelijker de indeling plannen. Mogelijk moet je het sanitair en het elektrische bedradingssysteem plannen. Sanitair is nodig als je een badkamer of keuken wilt hebben in je mancave. Zorg ervoor dat je de kamer zorgvuldig meet voor je het meubilair plaatst. Het is noodzakelijk om elektrische vereisten in te plannen om tv, pc en andere entertainment apparaten van stroom te voorzien. Maak vervolgens een schets van de indeling van de ruimte. Je weet dan precies waar je de pooltafel, tv, bank en andere elementen moet plaatsen.

Selecteer het thema

Het interieur van de mancave is totaal anders dan andere kamers in je huis. De ultieme mancave moet mannelijk ontwerp gebruiken. Het meest populaire thema voor deze kamer is de industriële stijl. Dit interieurontwerp maakt gebruik van de combinatie van metaal en hardhout. Een ander kenmerk van industrieel ontwerp is het gebruik van bakstenen muren. Het thema van de kamer is van invloed op de meubelkeuze en het kleurenschema van de kamer. De meest voorkomende kleurenschema’s die voor een mancave worden gebruikt, zijn zwart, grijs, bruin of donkerblauw. Je kunt deze kleurenschema’s gebruiken om de kleur van de muur, bank, gamestoel, kasten en ander meubilair te kiezen. Verlichting speelt ook een belangrijke rol bij het ontwerpen van een mancave. De aanbevolen verlichting voor deze ruimte is plafondverlichting en pendelverlichting.

Kies de speeltafel

Een mancave moet worden uitgerust met een centrale speeltafel. Deze speeltafel wordt niet alleen gebruikt om het spel met je vrienden te spelen, maar dient ook als middelpunt in je

mancave. Er zijn veel speeltafels die kunnen dienen als centrale attractie in deze kamer. Je kunt er bijvoorbeeld een pooltafel, tafeltennistafel, voetbaltafel, airhockey en andere spellen plaatsen. Je kunt het type speeltafels selecteren dat je het meest aantrekt. Bij het kopen van een speeltafel moet je ervoor zorgen dat de mancave nog ruimte biedt om te zitten. Elke speeltafel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies dus gewoon degene die je het leukst vindt. MIsschien wil je wel een pooltafel aanschaffen. In het weekend kun je je dan tijd besteden aan biljarten met je vrienden.

Geef een reactie