De voordelen van een makelaar

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op januari 9th, 2023 om 03:23 pm

Vandaag de dag kun je door gebruik te maken van het internet er ook voor kiezen om je huis zelf te verkopen. Toch kan het verstandig zijn om wel te kiezen voor het inschakelen van een makelaar. Wat je namelijk vaak ziet, is dat zowel een aan- als verkoopmakelaar, in beide gevallen toch net iets meer voor elkaar krijgt, dan wanneer je zelf op pad gaat. Echter zijn er wel kosten aan verbonden, die anders niet hebt. Toch zijn deze kosten in veel van de gevallen het zeker meer dan waard. Vooral wanneer je met een makelaar een betere prijs voor je huis krijgt of er juist minder voor hoeft te betalen. Om je een idee te geven welke voordelen een makelaar heeft, hebben we er en aantal voor je op een rijtje gezet.

Realistische blik

Het kopen en ook verkopen van een woning is niet iets wat je regelmatig doet. Aangezien het een enorme beslissing is, is het belangrijk dat dit op de juiste manier verloopt. Door te kiezen voor een makelaar, worden praktisch alle zorgen voor je uit handen genomen. Wat je namelijk vaak ziet, is dat wanneer jezelf aan de slag gaat, ook emoties hierin een rol kunnen spelen. Wanneer je kiest voor een makelaar, dan is dit niet het geval. Het huis is voor een makelaar namelijk niet meer dan een object, wat voor een zo goed mogelijke prijs. 

Je hebt er zelf geen omkijken na

Kies jij ervoor om je huis zelf te gaan verkopen, dan ben je ook genoodzaakt om alle bezichtigingen zelf uit te voeren. Door je woning via een Makelaar in Breda te laten verkopen, is dit niet het geval. Je hoort voor aanvang van een bezichtiging van de makelaar de exacte datum en tijd, zodat je ervoor kunt zorgen dat alles netjes is. Vervolgens vertrek je uit de woning en gaat de makelaar met de geïnteresseerde kopers rond. Op het moment dat dit achter de rug is, kan er een bod worden uitgebracht, die dan vervolgens weer met de makelaar met jou als huiseigenaar wordt besproken. Op deze manier hoef je dus zelf niets te doen en wordt alles voor je geregeld.

Makelaar heeft vaak betere ingangen

Een makelaar is er natuurlijk alles aan gelegen om je te helpen bij het kopen of verkopen van een woning. Het grote voordeel aan het inschakelen van een makelaar, is dat makelaars onderling contact met elkaar hebben. Dus op het moment dat er een huis op de markt komt, die voldoet aan jouw wensen, dan is de kans vrij groot dat je dit als eerste te horen krijgt, voordat de woning zelf ook maar online komt te staan.

Geef een reactie