De voordelen van het hebben van een brandwerende kluis in huis

Een brandwerende kluis voor thuis is ideaal om je waardevolle bezittingen en documenten te beschermen tegen brand, diefstal en andere onvoorziene omstandigheden. In deze blog worden enkele voordelen van het hebben van een brandwerende kluis in huis beschreven.

1. Bescherming kostbaarheden

Een brandwerende kluis biedt bescherming tegen brand en zorgt ervoor dat uw kostbaarheden veilig zijn, zelfs als er een brand uitbreekt in je huis. Denk hierbij aan belangrijke documenten zoals contracten, diploma’s, verzekeringen, paspoorten en andere waardevolle papieren. Maar denk ook aan juwelen, erfstukken en andere kostbare spullen.

2. Bescherming tegen diefstal

Een brandwerende kluis biedt niet alleen bescherming tegen brand, maar ook tegen diefstal. Als je jouw kostbaarheden in een kluis bewaart, maak je het voor inbrekers moeilijker om toegang te krijgen tot jouw waardevolle spullen. Zeker ook als je kiest voor een ingebouwde kluis in bijvoorbeeld een muur. Dan kunnen de dieven de kluis niet eenvoudig meenemen.

3. Gemakkelijke toegang tot uw bezittingen

Een brandwerende kluis biedt niet alleen brandbescherming, maar ook gemakkelijke toegang tot je bezittingen. Je kunt je kluis op een gemakkelijk toegankelijke plaats in huis plaatsen, zodat je snel toegang hebt tot je bezittingen wanneer je ze nodig hebt.

4. Minder zorgen

Een brandwerende kluis geeft je gemoedsrust en minder zorgen over je kostbaarheden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw waardevolle spullen beschadigd raken door brand. Je weet dat je kostbaarheden veilig en beschermd achter slot en grendel liggen, ongeacht wat er gebeurt.

5. Verlaagt de kans op identiteitsfraude

Naast het beschermen van je kostbaarheden en belangrijke documenten, kan een brandwerende kluis ook helpen om de kans op identiteitsfraude te verlagen. Veel van je persoonlijke informatie bevindt zich immers op je documenten zoals contracten, diploma’s en verzekeringen. Door deze veilig op te bergen in een kluis, verklein je de kans dat onbevoegde personen toegang krijgen tot jouw persoonlijke gegevens.

Een brandkluis wordt dan ook sterk aangeraden. Veel mensen denken altijd dat een kluis alleen dient voor het opbergen van contant geld en sieraden. Een brandwerende kluis is juist ideaal om allerlei privé documenten en andere spullen in op te bergen om deze te beschermen tegen brand.

Verschillende typen brandwerende kluizen

Bij het kiezen van een kluis voor thuis kunnen we begrijpen dat je geen idee hebt wat de verschillen zijn tussen de types brandwerende kluizen.

De kluizen zijn voor 30, 60, 90 of 120 minuten brandwerend. Kluizen die gebouwd zijn volgens norm DIN4102 hebben tussen de wanden brandvertragend isolatiemateriaal, maar zijn alleen niet getest. Bij deze kluizen is er sprake van een lichte brandwerendheid en beschermen ze papier voor ongeveer 30 minuten.

De overige normen zijn:

  • EN 15659 (30 of 60 minuten)
  • NT Fire 017 (60, 90 of 120 minuten)
  • EN 1047-1 (60 of 120 minuten)
  • UL 72 (30, 60 of 120 minuten)
  • S1037 (JIS) (60 of 120 minuten)

Het verschil tussen deze normen zit hem in de hoogte van de temperatuur waar die is getest, de afkoelperiode en valtesten.

Wil je meer weten over de verschillen tussen alle brandnormen? Bekijk dan eens deze pagina waar alle brandweringen uitgebreid worden beschreven.

Geef een reactie