Diamond Painting met eigen foto laten produceren

diamond painting eigen foto

Met een pincet gedoopt in lijm of wax gekleurde steentjes op een vooraf geprinte canvas leggen. Dat is wat in de kern Diamond painting is. De kleurtjes op het canvas corresponderen met een nummer voor een kleur en zo vul je het canvas van beneden naar boven in. In eigen tempo, wanneer jij wilt en met een print die je zelf gekozen hebt. Vooral de diamond painting eigen foto is een favoriet. Je kunt dan gewoon een foto die je zelf gemaakt hebt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een diamond painting foto van jezelf maken, maar je kunt ook de foto van een geliefde gebruiken.

Meerdere panelen in een canvas


Die prints zijn er legio. Echt legio. Duizenden afbeeldingen van dieren, mensen, natuur en landschap of een cartoon; het kan allemaal. Je kunt zelfs kiezen voor meerdere panelen in een canvas. Het aanbod prints waaruit je kunt kiezen is dus enorm. Echter, is dit niet meer waar deze hype tegenwoordig om draait. Iedereen wil nu een custom diamond painting Nederland maken met een zelfgemaakte foto. Zo’n diamond painting eigen foto is pas echt uniek.

Leg het canvas op een vlakke ondergrond

Als je klaar bent met de diamond painting eigen foto, dan hang je deze tussen de schilderijtjes op aan de wand in de kamer. Het is ook leuk om een met diamond painting gemaakt schilderijtje weg te geven, geef je in elk geval iets heel persoonlijks. Voor het zover is moet je eerst nog wel aan de slag. Wat belangrijk is, is dat je het canvas op een vlakke ondergrond legt. Bij voorkeur begin je onderaan het canvasen haal je alleen daar het folie weg waar je aan de slag gaat. Nog iets: leg eerst de steentjes van een kleur op het canvas, schakel dan pas over naar de volgende kleur. En zo werk je in je eigen tempo van beneden naar boven. Diamond painting is geen snelheidswedstrijd, maar een wedstrijd in nauwkeurigheid en netheid.  En als je even geen zin meer hebt dan leg je het gewoon even aan de kant.

Eerst in wax of lijm dopen

Leg voor je begint de kleur klaar, leg ze dan met de platte kant naar boven en doop eerst de pincet in wax of lijm. Zo pak je de steentjes gemakkelijker op en blijven ze bovendien beter op het canvas.  Op en duur ontwikkel je natuurlijk een geheel eigen wijze, een eigen manier van werken bij het maken van de diamond painting eigen foto.

Samen met elkaar aan de keukentafel, dat is lang geleden

Het mooie aan het maken van Diamond painting eigen foto is dat iedereen het kan doen, hoe jong of oud iemand ook is. Dat betekent dus dat je het met het gehele gezin kunt doen, samen met elkaar aan de keukentafel. Zit je eindelijk weer eens met je gezin aan tafel, hoe lang is dat geleden?

Geef een reactie