Dit moet je weten voordat je in Belgie gaat wonen

Verhuizen, het is erg spannend hectisch en een grote onderneming. Dit wordt allemaal nog spannender wanneer je naar het buitenland verhuisd. Veel Nederlanders kiezen per jaar ervoor om ergens anders te gaan wonen. Dit kan verschillende redenen hebben zoals werk, financiën, kansen of het opnieuw beginnen. Sommige mensen verhuizen speciaal naar het buitenland om bijvoorbeeld een zaak te starten. In bepaalde landen kan het makkelijker zijn om een bepaalde onderneming te starten. Denk aan agrarische bedrijven of een horecazaak aan het strand. Ook verhuizen jaarlijks veel mensen naar het dichtstbijzijnde buitenland, België. Dit kan ook vele redenen hebben zoals het kopen van een huis, de cultuur of de regels in het land. Een appartement te koop Hasselt kan zomaar de reden zijn om je over de streep te trekken.

Redenen om te verhuizen naar Belgïe

Het verhuizen naar het buitenland kan vele redenen hebben. Toch zitten er veel voordelen aan wanneer er gekozen wordt voor België. In de eerste plaats is België een geheel ander land maar niet ver weg. De meeste mensen in Nederland zijn binnen een paar uur in Belgïe. Dit is super makkelijk wanneer je nog veel vrienden of familie in Nederland hebt. De Belgische cultuur kan een reden zijn om te verhuizen. Het is een bourgondische cultuur waar de mensen erg respectvol zijn. De regels die er gelden kunnen ook een goede reden vormen. Er kunnen bijvoorbeeld regels zijn die in België niet gelden en in Nederland wel. De huizenmarkt is voor heel veel mensen een reden. Ze kunnen soms goedkoop een huis bij de grens kopen. Op deze manier kunnen ze een goed huis vinden en hoeven ze niet naar een geheel ander land.

Wat moet ik weten voordat ik naar België verhuis?

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je verhuist naar een ander land. Het belangrijkste is dat je rekening houdt met het cultuurverschil. Hoewel Nederland en België dicht bij elkaar liggen zijn de culturele verschillen enorm. Het is belangrijk dat je de cultuur kent en respecteert. Wanneer je dit niet doet zal het moeilijker zijn om je er thuis te voelen en nieuwe vrienden te maken. Nederlanders hebben wat dit betreft in België een slechte naam. Zoals wij Belgen grappen maken, maken zij ze ook over de ‘Hollanders’. Houdt rekening met andere regels. Van verkeersregels tot vuilnis regels, het zal even wennen zijn. Zoek alle regels van te voren goed uit. Zorg natuurlijk ook dat je goed voorbereid bent. Zorg dat je een huis hebt, een baan en een school voor de kinderen.

Hoe vind ik een huis in België?

De makkelijkste manier om een huis in België te vinden, is om een makelaar in te schakelen. Misschien kan je wel een Belgische makelaar inschakelen. De makelaar kent zijn gebiedt en weet hoe hij het beste een woning naar je smaak kan vinden. Je kan natuurlijk ook zelf zoeken naar een koop of huurwoning. Google bijvoorbeeld op: ‘appartement te koop kuringen’ en er zullen verschillende makelaarssites boven komen. Maak ook gebruik van social media, hier worden verschillende koop of huurwoningen aangeboden. Via social media is het ook erg makkelijk om alles bij te houden.

Geef een reactie