Hoe jij verhuizen eenvoudig kan maken

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:17 pm

Je werkt er al maanden naar toe, de verhuizing. Een zware, spannende en hectische periode. Niemand zal voor zijn plezier verhuizen. Je moet alle spullen inpakken, ordenen, inladen, rijden, uitladen en uitpakken. Op papier een aantal simpele stappen maar een de praktijk een dagenlange klus. Waarbij je soms meerdere keren op en neer moet rijden. Het zijn niet alleen stressvolle en hectische dagen maar vaak ook lichamelijk zwaar waarbij we alle mogelijke hulp kunnen gebruiken. Je kan de hectiek en zware verhuisdagen wat minder zwaar maken met de juiste informatie en tips. Er zijn ook veel manieren om van het zware werk af te zien, of het vele op en neer rijden tussen het oude en nieuwe huis. Met de volgende tips verdrink je niet meer tussen de verhuisdozen en inpakfolie.

Voorbereiding, voorbereiding en? Voorbereiding!

Dit is de allerbelangrijkste tip die gegeven kan worden. Er wordt vaak gezegd een goede voorbereiding is het halve werk. Nergens geldt dit zoveel als bij een verhuizing. Wacht niet tot de verhuisdag zelf met inpakken. Probeer een aantal weken voor de verhuizing al spullen in te pakken, die niet vaak gebruikt worden. Orden je verhuisdozen, weet wat waar in zit en waar het moet komen te staan. Label bijvoorbeeld een doos met zomerkleding of kerstspullen. Probeer in de tijd dat de verhuisdag naderd steeds meer in te pakken. Haal een week voor de verhuizing alvast wat kasten en andere meubels uit elkaar. Zorg ook dat je de nodige hulp of ingehuurde busjes ruim van te voren geregeld hebt. Je wilt niet op de dag zelf voor verrassingen komen te staan.

Hulpmiddelen die het verhuizen makkelijk maken

Verhuizen kan zoveel makkelijker gemaakt worden met de juiste hulpmiddelen. Je kan het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Huur bijvoorbeeld een verhuisdienst in. Deze mensen zullen alle dozen en meubels netjes en veilig laden, rijden en weer uitladen. Dit bespaard je veel fysiek zwaar werk en tijd. Het rijden wordt immers gedaan door de verhuizers. Deze tijd kan je nu mooi besteden aan de inrichting van het huis en het uitpakken. Maar een verhuisdienst kost geld. Wanneer je er toch voor kiest om zelf te verhuizen, kan het een goed idee zijn om een busje te huren. Zo hoef je niet meer bij vrienden of familieleden rond te vragen voor een busje en hoef je ook niet onnodig op en neer te rijden.

Verhuis met goed Verhuis gerei

Naast een goede voorbereiding en verschillende diensten, is het erg belangrijk om goed verhuismateriaal te hebben. Denk aan voldoende verhuisdozen. Verhuisdozen zijn stevig en groot. Om te zorgen dat je spullen niet stuk gaan tijdens de verhuizing is het erg belangrijk om de dozen te vullen met speciaal folie of bubbelplastic. Je wilt immers niet dat je beeldjes of glazen kapot uit de doos komen. Daarom is goede verpakking van je spullen essentieel. Niet alleen breekbare spullen maar ook uit elkaar gehaalde meubels. Deze zijn vaak los, best fragiel en je raakt makkelijk iets kwijt. Het is daarom ook verstandig de schroefjes en andere benodigdheden in een stevig zakje te doen. Het beste is een hersluitbare zak, waar nog een elastiek om gedaan wordt. Het verliezen van schroeven kan het verhuizen erg lastig maken.

Geef een reactie