Dit zijn 4 tips voor het aankopen van een bedrijfspand

Het kiezen van het juiste bedrijfspand is een big deal voor ondernemers. Het is niet zomaar een aankoop, het is een investering die je bedrijf kan laten bloeien of juist een blok aan je been kan worden. Daarom is het super belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan en elk detail van de deal onder de loep te nemen.

In dit artikel spitten we door vier super tips die je op weg helpen naar het scoren van dat perfecte pand voor jouw business. Zet je schrap, want deze inzichten zijn goud waard!

Breng de behoeften van het bedrijf in kaart

Voordat je op zoek gaat naar een bedrijfspand, is het belangrijk om de behoeften van het bedrijf in kaart te brengen. Denk hierbij aan de grootte van het pand, de locatie, de voorzieningen en het budget. Het is essentieel om een pand te kiezen dat past bij de activiteiten en de groeiplannen van het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele toekomstige uitbreidingen of veranderingen in de bedrijfsvoering.

Schakel een professionele makelaar in

Het aankopen van een bedrijfspand is een complex proces dat veel expertise vereist. Daarom is het verstandig om een professionele makelaar, zoals RBMT, in te schakelen die ervaring heeft met het kopen en verkopen van commercieel vastgoed. Een goede makelaar kan helpen bij het vinden van geschikte panden, het onderhandelen over de prijs en het regelen van de juridische aspecten van de transactie. Daarnaast kan een makelaar ook waardevolle adviezen geven over de markt en de beste strategieën voor het aankopen van een bedrijfspand.

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren

Voordat je helemaal enthousiast het koopcontract voor dat bedrijfspand ondertekent, is het slim om even een bouwkundige keuring te regelen. Zo’n keuring is als een health check voor je pand, waarmee je de technische staat en de verborgen mankementen blootlegt. Dit geeft je niet alleen een helder beeld van of het pand echt zo top is als het lijkt, maar het geeft je ook stevige munitie voor als je de prijs nog wilt tackelen. Plus, je weet precies wat je koopt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Zorg voor een gedegen financieringsplan

Het aankopen van een bedrijfspand is een grote investering die vaak gepaard gaat met financiële risico’s. Daarom is het belangrijk om een gedegen financieringsplan op te stellen voordat je een pand gaat kopen. Breng in kaart hoeveel geld je nodig hebt voor de aankoop, welke financiële middelen je tot je beschikking hebt en hoe je de financiering gaat regelen. Houd daarbij rekening met zaken zoals de hypotheekrente, de looptijd van de lening en eventuele bijkomende kosten zoals notariskosten en overdrachtsbelasting.

Geef een reactie