Waar moet ik op letten bij het kopen van een tuinbank?

Op de eerste zonnige dagen in Nederland gaan de tuindeuren weer open, worden de verkoelende drankjes uit de kast gepakt en klappen we massaal de tuinmeubelen weer uit. Een heerlijk tuinmeubel dat je uitnodigt om in de zon te gaan zitten is toch wel de tuinbank.

Als veelzijdig en essentieel meubelstuk in de tuin, en bovendien geschikt voor kleine en grote buitenruimtes, zijn ze een perfecte aankoop. Bij het aanschaffen van een tuinbank kan je met een aantal factoren rekening houden zodat je zeker weet dat je de beste van de beste tuinbank selecteert. Verschillende overwegingen worden daarom hieronder besproken om jou te helpen deze beste keuze te maken.

Materiaal: kwaliteit en duurzaamheid

Als je in het tuincentrum staat tussen de tuinmeubels zal je misschien niet als eerste naar het materiaal kijken, toch raden we je aan om dit wel als eerste stap te doen. Tuinbanken zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende materialen die allemaal andere kwaliteiten met zich meebrengen. Zo kun je kiezen uit houten, metalen, of een kunststof tuinbank. Het voordeel van bijvoorbeeld een houten tuinbank is dat deze vaak stijlvol is, maar tegelijk ook regelmatig onderhoud vereisen omdat ze makkelijk kunnen verkleuren door weersomstandigheden. Metalen tuinbanken zijn daarom beter geschikt voor mensen die minder van het onderhoud zijn.

Uiterlijk: esthetiek en stijl

Wie op zoek is naar een bank voor buiten wil natuurlijk ook graag iets kiezen wat een beetje mooi staat in de tuin, iets wat past bij de rest van je buitenruimte. Daarom is het verstandig om van tevoren na te denken over welke kleuren al aanwezig zijn in je tuin en welke je graag nog wilt toevoegen of versterken. Zo kan het leuk zijn om voor kleuren te gaan die elkaar complementeren, zoals groen en blauw, maar het kan ook mooi zijn om af te wijken van het normaal en voor een felle kleur te gaan.

Zitervaring: comfort en rust

Misschien wel het belangrijkste van een meubel, naast dat je een keuze maakt in uiterlijk en materiaal, is dat je kiest voor comfort. Een meubel moet vooral lekker zitten en je rug goed ondersteunen. Om de juiste keuze te maken in comfort, raden we je aan om naar een aantal zaken te kijken. Let bijvoorbeeld op de zitdiepte, de lengte van de rugleuning en de steun die de kussens geven. Bevallen al deze zaken? Dan is de kans groot dat je de juiste tuinbank hebt gevonden. Banken die juist geen ingebouwde kussens hebben, kunnen je beter overslaan, omdat ze eerder rugklachten zullen geven dan gemak.

Geef een reactie