Dit zijn de populairste interieurtrends van 2023

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op februari 13th, 2023 om 10:38 am

Wanneer je jouw woning gaat veranderen is het handig om te weten wat de interieurtrends van 2023 zijn. Ook wanneer je maar een kleine verandering wilt aanbrengen kun je zeker voldoen aan de trends van 2023. Zo kun je met een aantal meubelen zoals een ladenkast van teakhout kun je al meegaan met de trends.

Het huis wordt aangepast aan thuiswerken

Een van de dingen die je terugziet in de interieurtrends van 2023 is dat veel mensen thuiswerken. Ondanks dat er ook steeds meer mensen weer naar kantoor gaan blijft thuiswerken populair. Het is voor deze mensen heel belangrijk dat ze een goede thuiswerkplek hebben.

Dit merk je onder andere aan de indeling van het huis maar ook aan de meubelen die in huis staan. Zo zien steeds meer mensen het belang in van een goed bureau. Ook een bijpassende stoel waar je de hele dag comfortabel op kunt zitten hoort bij een thuiswerkplek. Zie hier meer meubelen die perfect passen bij de interieurtrends van 2022.

Dit zijn de trendkleuren van 2023

Naast dat er verschillende interieurtrends zijn die je in 2023 veel ziet terugkomen zijn er ook een aantal veelvoorkomende interieurkleuren. De interieurkleuren van 2023 zijn vooral lichte kleuren. Ook zie je in 2023 dat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren. Hierbij kun je onder andere denken aan verschillende tinten bruin en groen. Mocht je voor een iets opvallendere kleur willen gaan dan kun je ook kiezen voor een lichtblauwe tint. Deze kleuren zorgen er direct voor dat het huis een hele rustige uitstraling heeft. Je zal je dan ook snel op je gemak voelen in een huis met veel van deze kleuren.

Een ladenkast van teakhout past bij de trend materialen

Er is een bepaalde trend te zien in de materialen die in 2023 veel in het interieur worden gebruikt. Vooral natuurlijke materialen passen nu helemaal in het interieur. Deze materialen sluiten heel erg goed aan bij de kleuren die veel worden gebruikt. Daarnaast wordt er steeds meer op gelet dat de materialen die voor meubels worden gebruikt duurzaam zijn. Om er zeker van te zijn dat meubelen duurzaam zijn geproduceerd kun je letten op duurzaamheidskenmerken. Hierbij wordt er onder andere naar gekeken waar materialen zoals hout vandaan worden gehaald. Je weet dan dus ook zeker dat er gedacht is aan het behoud van de natuur.

Minimalistisch interieur met een ladenkast van teakhout

Een van de interieurstijlen die je in 2023 steeds meer ziet terugkomen is de minimalistische stijl. Er wordt bij deze stijl heel weinig gebruik gemaakt van onnodig veel accessoires. Een open indeling is een van de kenmerken die typisch is voor een open interieur. Bij een open interieur wordt er veel natuurlijk licht in de woning gebruikt. Ook dit draagt weer bij aan een rustige uitstraling van het interieur. Deze stijl sluit daarnaast perfect aan op de duurzaamheid die ook in de meubelen terug te zien is.

Geef een reactie