Welk matras past bij mij?

Lekker slapen hangt van verschillende factoren af. Een goede matras die je slaaphouding ondersteunt, is er één van. De keuze aan matrassen is groter dan je denkt. Bespaar zeker niet op de kwaliteit van je matras, en kies voor diegene die het best bij je slaaphouding past.

Persoonlijk slaapprofiel

De goede matras is aangepast aan je slaapprofiel. Die is voor iedereen van ons verschillend. Je slaapprofiel hangt in de eerste plaats af van je slaaphouding. Daarnaast spelen ook je lichaamsvorm, je lengte en lichaamsgewicht een belangrijke rol.

Wat is een goede matras?

Een goede matras geeft maximale ondersteuning aan meerdere lichaamsdelen of slaapzones. Wanneer ons lichaam goed wordt ondersteund, genieten we van een deugddoende. Zo voorkom je lichamelijke klachten zoals een pijnlijke rug of nek.

Je slaaphouding

Iedereen slaapt anders. Zo is er een aangepast matras voor een rug-, zij- of buikslaper. In onze slaap bewegen we allemaal. Toch brengen we de grootste tijd van de nacht door in de positie die we aannemen bij het inslapen. Voor elke slaaphouding is er een aangepaste matras die ons de juiste ondersteuning geeft en dus geen  lichamelijke klachten veroorzaakt.

Rugslaper

Slaap je vooral op je rug? Dan is het belangrijk dat vooral je rugholte extra wordt ondersteund. Zo kunnen je ruggenwervels hun natuurlijke S-vorm behouden. Een goede matras voor rugslapers mag niet te zacht, maar ook niet te hard zijn. Een matras bestaande een binnenkern van pocketveren en een visco afdeklaag of een met een binnenkern van pocketveren en een koudschuim afdeklaag is dan je beste keuze

Zijslaper

De wervelkolom bij zijslapers ligt recht liggen en niet in een S-vorm. Een zijslaper slaapt het best op een drukverlagend en ondersteunende matras. Dat zijn vooral matrassen met een binnenkern van pocketveren en een latex afdeklaag of met een binnenkern van pocketveren en koudschuim afdeklaag.

Buikslaper

En dan zijn er nog de buikslapers. Wanneer je vooral op je buik slaapt, vormt er zich al snel een holte in je rug met een sterke draai in de nek. Om nek- en rugklachten te voorkomen, kies je best een matras dat tegendruk geeft en je buik in de juiste houding drukt. Dat is een matras met een binnenkern van pocketveren in combinatie met een afdeklaag van gelschuim.

Lengte en gewicht

Hou bij je keuze van een nieuwe matras zeker rekening met je lengte en je lichaamsgewicht? je Body Mass Index (BMI). Iemand van tachtig kilo en een lengte van  die 1,60 meter, zakt verder weg in een matras dan iemand met hetzelfde gewicht maar met een lengte van 1,95 meter.

Een goede matras kopen

Wil je de beste matras aangepast aan je slaaphouding voor een nacht lang deugddoend slapen? Overweeg dan zeker een biologisch matras van Una Matras.

Een goede matras koop koop je makkelijk online. Daar heb je de grootste keuze en kies je makkelijk van bij je thuis. Daar vind je zelfs een biologische matras zoals bij

Geef een reactie