Edelstenen in huis: zo maak je gebruik van hun helende kracht

Edelstenen zijn krachtige schatten uit de natuur die voorzien zijn van helende energie. Het zou dus spijtig zijn moest je daar geen gebruik van maken. Gelukkig is het niet moeilijk om dit te doen. Hieronder geven we je alvast enkele tips!

Tip 1: Maak je eigen altaar

Eén van de beste manieren om gebruik te maken van edelstenen is door je eigen altaar te maken. Dat is een plekje dat je inricht om intenties naar het universum te sturen. Een altaar kan een tafeltje, plankje of kastje zijn waarop je edelstenen plaatst en eventueel ook wat kaarsjes en wierrook. Kies in dit geval voor kristallen die goed passen bij jou en je intenties. Elk kristal heeft namelijk een andere energie.

Tip 2: Gebruik ze in water

Kristallen kunnen ook in water gebruikt worden. Je kan ze bijvoorbeeld aan je drinkwater toevoegen om optimaal te profiteren van de geneeskrachtige werking. Zorg er in dat geval wel voor dat je kiest voor edelstenen die bestand zijn tegen water, zoals citrien. Reinig je kristal voordat je het in je drinkwater plaatst. Laat het daarna zo’n 12 uur intrekken en verwijder het voordat je het water drinkt. Is dit niets voor jou? Dan kan je ze ook in je badwater plaatsen. Je lichaam neemt zo goed de energie van de edelsteen op. Enkele voorbeelden van edelstenen die je in bad kan gebruiken: amethist, jade en agaat.

Tip 3: Ga ermee slapen

Doordat bepaalde kristallen erg rustgevend zijn, kunnen ze gebruikt worden bij slaapproblemen. In dat geval leg je ze het best dicht bij jou, zoals op je nachtkastje, onder je matras of in je kussenhoes. Kristallen die je nachtrust verbeteren zijn: rozenkwarts, amethist, maansteen en chalcedoon.

Geef een reactie