Een auto leasen bij Superlease 

Full operational lease is een van de populairste vormen van leasen. Bij zo’n lease zijn alle componenten die met leasen en auto’s te maken hebben inbegrepen. Het is vergelijkbaar met het huren van een auto, voor een langere tijd dan dat je dat normaal zou doen. De auto’s blijven hierbij wel op de naam van het bedrijf staan die deze auto’s least, in dit geval Superlease. Er zijn bepaalde componenten in opgenomen, zoals alle afschrijvingen, de rente en verzekeringen. Hier komen ook de eventuele reparaties bij en het onderhoud van zowel de auto zelf als de banden. 

Soorten uitbreidingen van Superlease 

De full operational lease is ook nog uit te breiden met twee andere categorieën. Zo is er een winterbandenregeling en een brandstofpas of voorschot. Met een winterbandenregeling komt er in de offerte nog een extra vinkje bij voor het wisselen voor winterbanden. Hierdoor kan je gewoon veilig de weg op, en het kan zelfs nog gemonteerd worden in overleg. Bij brandstofpas of de voorschot hierop, is het mogelijk om te besparen op de brandstofkosten. Het is dan een kaartje die je kunt gebruiken bij heel veel benzinestations en kan gemakkelijk worden opgenomen bij elk leasecontract. 

Wat is een operational lease eigenlijk? 

Een full operational lease is met de auto van de zaak. Hier wordt als onderneming een langdurige huurovereenkomst gesloten samen met Superlease. Er wordt maandelijks een vast tarief betaald. In dit tarief zitten alle kosten van de auto. De auto blijft wel van Superlease zelf, dus de kosten van de lease komen op de rekening te staan als winst of verliesrekening. Je kan erop vertrouwen dat Superlease een goed bedrijf is, doordat ze al sinds 1989 bezig zijn. Er is persoonlijk contact, en er wordt aan wensen tegemoet gekomen. 

Hoe werkt het leasen? 

Met een full operational lease is er keuze voor een looptijd. Deze looptijd kan verschillen van 24 maanden tot 72 maanden, dus 2 tot 5 jaar. Er wordt ook een jaarkilometrage afgesproken samen met Superlease. Daarna kan je zelf de auto helemaal samenstellen zoals jij dat wilt. Er zijn ook al voorraadmodellen aanwezig, zodat je dat niet meer hoeft te doen. Wanneer de auto is uitgezocht, wordt er een bestelopdracht opgesteld samen met het operational leasecontract. In dit contract staan alle voorwaarden in die samen met Superlease zijn besproken. Wanneer de looptijd begint af te lopen, is het mogelijk om een nieuwe auto uit te zoeken, mocht je met dit contract verder willen. 

Is er een verschil tussen lease? 

Je hebt een operational lease, maar ook een financial lease. Een financial lease betekent dat je het voertuig, dus de auto, volledig aanschaft en dan met afbetalingen werkt. Zo ben je de volledige eigenaar, ten opzichte van een operational lease. Bij operational lease heeft Superlease nog steeds de auto als eigendom. Bij financial lease houdt Superlease nog wel het juridische eigendom, wat overgaat als alle termijnen zijn betaald van de lease. Een financial lease is dus een soort koopovereenkomst, en de operational lease  is een huurovereenkomst voor een lange periode. 

Geef een reactie