Een handig stappenplan voor de trap renoveren

Wellicht spreek je er al een langere tijd over. De trap renoveren, soms is het echt een keertje nodig. Het is nu toch echt de hoogste tijd om aan de klus te gaan beginnen. Het kan echter best wel een lastige taak zijn als je niet precies weet wat je doen moet. Weet je niet zo goed waar je zou moeten beginnen en wat de punten van aandacht zijn? Dat maakt echt helemaal niet uit. Een echte pro-tip: lees deze tekst volledig en goed door. Achteraf weet jij exact wat jou te doen staat en waar je op letten moet.

De trap renoveren met een Do It Yourself kit

Schept het tussenkopje wat verwarring? Niet iedereen is bekend met de term “DIY”. Om die reden eerst een kleine toelichting. Het is niets meer en niets minder dan een afkorting. De desbetreffende afkorting staat voor “do it yourself”. Wat blijkt nu? Er bestaan volledige DIY-setjes voor het renoveren van een trap! Komt dat even goed uit. Je schaft zo’n pakket aan en vervolgens heb je direct alle spullen in huis die jij nodig hebt. Dat lijkt ons een goed begin, niet waar? Je kunt immers pas aan de slag op het moment dat je alle spullen bezit. En dan? Wat is stap twee? Daarvoor zul je de volgende alinea moeten doornemen.

Het verwijderen van het een en ander

Je kunt niet bepaald verder als er bijvoorbeeld nog vloerbedekking op je trap zit. Zorg ervoor dat je dit op een veilige manier verwijdert alvorens je verder gaat. Ook eventuele nietjes, lijmresten, et cetera moet je weghalen. Een trucje om lijmresten eenvoudig te verwijderen? Maak gebruik van stickeroplosser of van WD-40. De lijm een uurtje laten weken in warm water is ook mogelijk. Vervolgens krab je het er zo vanaf. Verder is het de bedoeling dat je de trap goed schoonmaakt en eventueel schuurt. Stap drie van de trap renoveren kan daarna beginnen.

Eigen invulling van de woning

Stap drie kan er voor de een heel anders uitzien dan voor de ander. Het gaat er hierbij om op welke manier je de trap renoveren voor je ziet. Is het je bedoeling om te schilderen? Ben je van plan om nieuw vloerbedekking te leggen? Wil je graag laminaat of een ander soort hout over je trap heen maken? Het kan allemaal. Als het goed is heb je hier al rekening mee gehouden tijdens het aanschaffen van een DIY-kit zoals eerder besproken. Voer de juiste stappen uit afhankelijk van de soort trap renoveren waar je voor gekozen hebt.

Je weet weer een stuk meer over een trap renoveren. Met dit stappenplan en de bijbehorende tips kun je nu direct aan de slag! Ga er dan ook voor. Koop eerst een geschikt pakket en verwijder tapijt indien aanwezig evenals lijmresten, nietjes, et cetera. Dan kan de renovatie eindelijk beginnen. Deze stap ziet er voor een ieder heel anders uit. Dit komt omdat er heel veel types van renovatie mogelijk zijn. Wil je de trap schilderen of moet er alleen nieuw tapijt op?

Geef een reactie