Een hoogwerker nodig? Overweeg eens tweedehands

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:48 pm

Als je een glazenwassersbedrijf hebt, dan ontkom je er niet aan: vroeg of laat zul je een hoogwerker nodig hebben. Er is maar zoveel dat je, staande op een ladder, kunt doen en een hoogwerker is dan een stuk veiliger. Zeker wanneer je ‘m goed weet te gebruiken. Ook als hovenier is een hoogwerker soms een uitkomst. Bij het snoeien van hoge bomen kun je dan veiliger te werk gaan. Maar om nu voor die klussen voor af en toe een compleet nieuw exemplaar aan te schaffen, dat gaat misschien een beetje ver. Gelukkig kun je ook kiezen voor tweedehands hoogwerkers. De keuze is enorm en je bespaart flink wat geld.

Een tweedehands hoogwerker is een goede optie

Je hebt dan een prima hoogwerker waar je veilig in kunt werken voor een fractie van de prijs van een nieuwe. Op de site zie je welke hoogwerkers er op dit moment worden aangeboden. Er zijn verschillende soorten in verschillende prijsklassen. Kies je een elektrisch exemplaar of toch liever een op diesel? Kies je er een met een bakje aan een arm of kies je voor een geschaard exemplaar? Het is maar net wat je ermee wilt doen. Ook de hoogte die zo’n apparaat kan bereiken varieert, het is dus zaak er goed naar te kijken voor je een bod doet!

Werk je binnen of buiten?

Wanneer je schilder bent en vooral binnen, bijvoorbeeld in bedrijfspanden, aan het schilderen bent, dan is een goede hoogwerker ook een goed idee. Maar dan is een exemplaar op wielen wel weer beter dan een exemplaar op rupsbanden. Wielen zullen de vloer niet beschadigen. Een apparaat op rupsbanden is meer geschikt voor ruw terrein. Denk dan bijvoorbeeld aan een wijk die gesloopt moet worden, maar waar nog bruikbare onderdelen van “gered” moeten worden. Zoals gezegd varieert de hoogte die een hoogwerker kan bereiken nogal. Kom je, over het algemeen, niet verder dan een verdieping? Dan is een apparaat dat tot meer dan 20 meter gaat wel een beetje veel van het goede.

Leer werken met het apparaat

Voor je er echt mee aan het werk gaat, is het zaak dat je goed leert omgaan met de hoogwerker. Vaak zul je in de bak mensen hebben, en dan wil je wel heel zeker weten wat je doet. Ook een hoogwerker die je vanuit de bak kunt bedienen is nog even een ding om onder de knie te krijgen. Loopt het eenmaal gesmeerd? Dan weet je dat je er jarenlang plezier van zult hebben.

Geef een reactie