Tips om je huis te verkopen zonder makelaar

Steeds meer mensen verkopen hun huis tegenwoordig zonder makelaar. Niet gek ook, want je kunt op deze manier veel geld besparen, en veel werkzaamheden van een makelaar kun je zelf ook. Toch is het belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat, je wilt immers geen dure fouten maken. Daarom hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet om je huis zonder makelaar te kunnen verkopen!

Tip 1: De vraagprijs bepalen

Om je huis te koop te kunnen zetten dien je eerst een vraagprijs te bepalen. Het belangrijk dat je niet te weinig vraagt, maar ook niet teveel. Om een passende vraagprijs op te stellen kun je gebruik maken van een aantal dingen. Allereerst kun je kijken wat soortgelijke woningen uit de buurt kosten. Dit kun je achterhalen met websites zoals Funda. Daarnaast kun je het Kadaster inschakelen. Zij registreren namelijk verkoopgegevens van alle woningen in Nederland. Bepaalde gegevens kun je voor een klein bedrag opvragen. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan kun je altijd nog een taxateur inschakelen die de waarde van je woning bepaald.

Tip 2: Foto’s (laten) maken!

om je huis te kunnen verkopen zul je goede en duidelijke foto’s moeten maken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook een professionele fotograaf inschakelen. Zorg ervoor dat je een goede camera gebruikt wanneer je dit zelf doet. Ook is het belangrijk dat je huis opgeruimd is, en dat de zon schijnt. Dit geeft al snel een veel vrolijker en kleurrijker beeld dan foto’s die op een bewolkte dag zijn gemaakt!

Tip 3: De advertentie

Wanneer je een geschikte verkoopprijs hebt en mooie foto’s, is het tijd om een advertentie op te stellen. Belangrijk is dat je in een nette en duidelijke tekst de sterke punten van je woning naar voren laat komen. Kijk hoe andere verkoopadvertenties zijn opgebouwd, en laat eventueel je advertentie controleren door een professional.

Toch een makelaar inschakelen?

Zie je stiekem op tegen het vele werk dat het zelf verkopen van je huis met zich meebrengt? Dan kun je uiteraard altijd nog je huis verkopen via Ludo van der Eijken bijvoorbeeld. Ook bij het kopen van een huis kan een makelaar ondersteunen, zoals bij het verkrijgen van een hypotheek.

Geef een reactie