Een stijlvol fort: De beste tips voor een veiliger thuis

In de donkere wintermaanden neemt de hoeveelheid inbraken altijd significant toe. Gelukkig is Nederland een veilig land en is de kans dat het je overkomt klein, maar het is zeker verstandig om te investeren in je beveiliging.

Een goede beveiliging maakt de kans dat het gebeurd nog kleiner en geeft ook een stuk gemoedsrust. Een simpele verbetering zoals een nieuw cilinderslot kan al een groot verschil maken. Natuurlijk kun je ook investeren in meer geavanceerde technologie. In dit artikel bespreken we het allemaal!

Doe altijd de deur op slot

Het klinkt zo simpel, maar toch zijn mensen er vaak te laks in. Inbrekers azen op makkelijke huizen. Inbraken gebeuren ook niet zoals in de films, waar inbrekers vaak weken vooruit plannen en uren in het gebouw die ze als doelwit hebben uitgekozen. Bij veel inbraken forceren ze de deur of proberen ze de deuren hopend op iemand die de deur niet op slot heeft gedaan en grissen ze het eerste waardevolle item dat ze zien weg.

Als je het huis uit gaat en twijfelt of je de deur op slot hebt gedaan, loop dan toch even terug om het te checken. Ook kun je kiezen voor een smart lock. Zo’n slot is verbonden aan je telefoon. Je kan dan ook op afstand checken of de deur op slot is en het slop dichtdoen als dit niet zo is. Het is sowieso goed om eens in de zoveel tijd je sloten te vervangen. Een goed cilinderslot is al veel sterker en veiliger dan een verouderd slot. Neem een kijkje op deur-cilindersloten.nl

Denk als een inbreker

Inbrekers zijn niet dom, ze weten heel goed dat er een kans is dat er een sleutel verstopt ligt onder de deurmat of onder een eenzame bloempot. Desondanks leggen veel Nederlanders toch reservesleutels neer op een verstopplek.

Het is veel verstandiger om je reservesleutel aan een goede buur te geven. Of een vriend/familielid die niet al te ver weg woont. Dit is veel veiliger. Ook wil je de buren vragen om een oogje in het zeil te houden wanneer je op vakantie gaat bijvoorbeeld.  

Schrik ze af

De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers. Ze breken alleen in als ze een makkelijke kans zien. Als je het ze een beetje moeilijk maakt proberen ze het vaak niet eens. Schrik inbrekers af met goede buitenverlichting, een duidelijk zichtbare beveiligingscamera of bijvoorbeeld een waakhond bord. Ook als je geen hond hebt hoef je je niet te schromen zo’n bord op te hangen. 

Geef een reactie