Een vloer verwijderen, zo wordt het een gemakkelijke klus

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:46 pm

Een vloer leggen is vaak een leuke klus. Maar voordat het zover is moet de oude vloer er nog uit. Dat kan een heel gedoe zijn. Het hangt er natuurlijk sterk van af wat voor vloer er nu in de ruimte ligt waar je een nieuwe vloer wilt plaatsen. Vloerbedekking of zeil is doorgaans vrij gemakkelijk te verwijderen. Maar vergis je niet in de lijmresten. Deze moeten ook van de vloer. Als je besluit om de vloer te laten egaliseren voordat je een nieuwe vloerbedekking laat leggen, kunnen oneffenheden als gevolg van geringe lijmresten vaak worden weggewerkt. Maar desalniettemin moet de lijm wel grotendeels van de vloer voordat je aan de slag gaat.

Zo verwijder je hout of laminaat

Houten planken of laminaat verwijderen is relatief eenvoudig. Het is een kwestie van 1 plank loswrikken en vervolgens kun je de overige planken gemakkelijk verwijderen. Het is handig om ze meteen te bundelen in handzame stapels. Dit is makkelijker voor het afvoeren naar de stort. Ook als dergelijk afval bij je wordt opgehaald door de reinigingsdienst moet het gebundeld worden. Soms kun je planken die niet beschadigd zijn hergebruiken, bijvoorbeeld voor een kleinere ruimte zoals een slaapkamer. Hergebruik van materialen is natuurlijk altijd beter dan weggooien omdat vernietiging een belasting voor het milieu betekent. 

Ga schilderen als de vloer eruit is

Als je toch de vloer gaat vervangen, is dat een ideaal moment om te schilderen. De ruimte is immers leeg, je hoeft dan veel minder af te plakken of af te dekken. Als er geschilderd moet worden of een plafond gewit dan is dit het meest geschikte moment om dat eerst te doen. Het liefst voordat je de vloer laat egaliseren, want zo voorkom je dat er weer stof en vuil op de vloer komen voordat de nieuwe vloer wordt gelegd. Een goede planning is altijd heel belangrijk bij het klussen. 

Egaliseren tegelvloer? Neem eens een kijkje bij Egaliseren.nl voor een offerte op maat.

Geef een reactie