Zo vind je snel een huurwoning in Utrecht

Utrecht is op het eerste gezicht een perfecte stad om te gaan wonen. Het is bijvoorbeeld een grote stad (maar ook weer niet té groot), met alle voorzieningen en gemakken die daarbij horen, en het ligt super centraal. Geen wonder dus dat de vraag naar woningen in Utrecht erg groot is. Een woning vinden is dus bepaald niet gemakkelijk, zeker niet als je bent aangewezen op de grillen van de huurmarkt. Het is zeker niet ondenkbaar dat je 10 jaar moet wachten op een woning!

utrecht

Alle tips om sneller een huurwoning te vinden in Utrecht zijn dan dus welkom. In dit artikel lees je hoe je er sneller dan gemiddeld één vindt.

Waarom is Utrecht zo populair?

De reden van de krappe woningmarkt in Utrecht heeft onder andere te maken met de steeds groter wordende populariteit van Utrecht. Dit komt onder meer doordat Utrecht:

  • Ontzettend centraal ligt;
  • Een bruisende stad is;
  • Ook geschikt is voor natuurliefhebbers;
  • Gemiddeld goedkoper is om te wonen dan bijvoorbeeld Amsterdam.

Huren in Utrecht is niet gemakkelijk

Wil je in Utrecht gaan wonen, dan moet je bedenken dat een betaalbare huurwoning vinden niet eenvoudig is. Door de groeiende vraag zijn de woonprijzen momenteel hoog. Zo betaal je per vierkante meter gemiddeld wel meer dan 16 euro aan kale huur. Het landelijk gemiddelde ligt daar wel 3 euro onder. Voor studentenkamers geldt ongeveer hetzelfde. Voor een kamer van 15 tot 20 vierkante meter ben je als student al gauw 400 tot 500 euro kwijt.

Zo vind je wél een betaalbare huurwoning in Utrecht

Om een betaalbare huurwoning te vinden in Utrecht moet je dus geluk hebben. Maar dit geluk kun je ook afdwingen. Neem bijvoorbeeld de website Huurstunt.nl. Hier kun je een account aanmaken en je wensen op het gebied van een huurwoning publiekelijk kenbaar maken. Als er dan een nieuwe huurwoning in Utrecht vrij komt, ben jij de eerste die het hoort. Want niet alleen kan jij op een handige manier naar woningen zoeken, verhuurders gebruiken het platform ook om naar huurders te zoeken. Een win-win situatie dus!

Geef een reactie