Eenvoudig meer bewegen? Het kan! Lees hier 3 manieren waarop jij snel meer calorieën verbrandt

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en dat betekent: goede voornemens! Voor de meeste Nederlanders geldt dat ze in het nieuwe jaar gezonder willen leven en meer willen bewegen. Meer bewegen betekent niet gelijk dat je jezelf in het zweet moet werken in de sportschool. Er zijn meer (relaxtere) mogelijkheden! Lees hieronder hoe jij eenvoudig meer kunt bewegen in je dagelijks leven.

1. Pak eens de fiets

De fiets is hét middel om eenvoudig van a naar b te komen waarbij je ook nog eens calorieën verbrandt. Per kilometer die je fietst verbrand je al zo’n 30 kilocalorieën. Daarmee wordt fietsen als een goede activiteit gezien. Nog een voordeel aan fietsen: het is goed voor je gewrichten. Fietsen is geen explosieve sport en daarmee is je gewrichtsbelasting minimaal. Daarnaast kun je fietsen lang volhouden en kom je niet bezweet aan op de plaats van bestemming. Dus, haal die fiets uit de schuur of koop een nieuwe fiets en fiets eens wat vaker naar je werk.

2. Neem de benenwagen

Een andere vorm van lichaamsbeweging, waar je geen attributen voor nodig hebt, is wandelen. Ook hierbij geldt dat deze activiteit goed is voor je gewrichten en dat het je lichaam sterk en fit houdt. Hoe je eenvoudig meer kunt wandelen? Loop eens naar je werk, naar de supermarkt, of stap een bushalte eerder uit de bus. Wandel je een uur, dan heb al snel 220 calorieën verbrand. Mooi meegenomen!

3. Geef je tuin een opknapbeurt

Na de winter is jouw tuin vast en zeker weer toe aan een flinke onderhoudsbeurt. Dit komt goed uit, want met een uurtje tuinieren verbrand je al gauw 240 calorieën. Zo vang je twee vliegen in één klap. Denk hierbij aan het onkruid wieden, spitten, het terras vegen en het grasmaaien van je gazon. Heb je last van je rug of knieën? Pas dan wel op. Tuinieren kan erg belastend voor je rug en/of knieën zijn.

Laat die goede voornemens maar komen. Met deze 3 soorten lichaamsbeweging is meer en vaker bewegen in het nieuwe jaar een fluitje van een cent.

Geef een reactie