Goede tips huis verkopen

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 11th, 2021 om 06:27 pm

Wil je een nieuw begin in je leven of verhuis je voor werk? Wat de reden ook is, een huis verkopen is een hoop werk en moet gebeuren voor je een nieuw huis koopt. Een huis verkopen kan een hele klus zijn en je wilt natuurlijk dat er weer leuke mensen in komen wonen. Het is belangrijk om je huis aantrekkelijk te maken op websites zoals Funda zodat mensen echt graag naar je huis willen komen kijken. Zo komen er meer mensen en dan weet je vrijwel zeker dat er een leuk koppel of gezin tussen zit. Wij vroegen tips aan de specialisten van De Actieve Makelaar uit Lelystad, je leest ze in deze blog!

Maak schoon en breng een nieuwe laag verf aan

Deze tip is beiden voor de foto’s en eventuele bezichtigingen belangrijk. Zorg ervoor dat je huis goed schoon is en breng eventueel een nieuwe laag verf aan. Dit laat je huis er net iets nieuwer uitzien en zal zeker worden gezien door eventuele kopers. Ruim daarnaast netjes op, zodat het geen troep is in het huis. Vergeet hierbij ook niet de tuin aan te pakken. Veel onkruid en wildgroei in je tuin kan een koper ook op afknappen. Als je je huis netjes en schoon houdt, dan zie je dit goed op de foto’s en het zal ook eventuele kopers die langskomen opvallen. Dat maakt het huis toch net iets aantrekkelijker.

Maak goede foto’s

Voordat er eventuele kopers langs komen, zullen veel mensen je huis van binnen en buiten zien op huisverkoop-websites. Zorg daarom voor goede foto’s. Zorg ervoor dat mensen in de foto’s goed kunnen zien hoeveel ruimte je huis heeft, dat je het huis leuk kunt indelen, lekker in de zomer in de tuin kunt zitten en je veel ruimte voor opbergen hebt (daar houden mensen van). Onze tip is om niet meteen elke hoek te fotograferen. Zo houdt je eventuele kopers nieuwsgierig en komen ze sneller langs.

Maak je huis gezellig

Als er dan eindelijk eventuele kopers langskomen, is het leuk en handig om je huis gezellig aan te kleden. Steek bijvoorbeeld een paar kaarsen aan, zet leuke bloemen op tafel en zorg voor een kopje koffie of thee met wat lekkers als de kopers binnenkomen. Zo krijgen ze meteen een idee over hoe gezellig het huis kan zijn en nodigt het uit voor een eventuele tweede bezichtiging en uiteindelijk bod.

Geef een reactie