Haagplanten bestellen? Denk eens aan mooie hulst hagen!

Hulst heeft een aantal unieke kwaliteiten wat betreft de weerstand tegen de elementen en de haagplant is vrijwel onderhoudsvrij. Daarom zijn ze ideaal als je op zoek bent naar planten om een mooie hagen mee te vormen. In dit artikel lees je over wat voor soort planten je kan kiezen als je op zoek bent naar hulst hagen!

Als je denkt aan hagen, denk je misschien aan een bos met dikke groene takken. Maar er zijn heel veel verschillende soorten hagen, waaronder hulst hagen. Hulst is een mooie donkergroene haagplant die perfect is voor tuinen of om een terras of balkon te sieren. Hulst hagen zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben weinig onderhoud nodig. Je kunt makkelijk online haagplanten bestellen en laten bezorgen bij Haagplanten Heijnen!

Waarom zou je hulst hagen bestellen?

Hulst is een sterke en winterharde haagplant die perfect is voor tuinen en parken. Hulst hagen zijn donkergroen van kleur en hebben mooie, dichte bladeren. Deze haagplant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in verschillende soorten grond. Het is een populaire plant voor tuiniers die op zoek zijn naar een mooie, stevige haag.

De verschillende soorten hulst hagen

Als je een hulst haag plant, heb je keuze uit verschillende soorten. De meeste mensen kiezen voor de zogenaamde engelse hulst of de compacte hulst. Beide soorten zijn erg mooi, maar ze hebben ook hun eigen unieke kenmerken.

De engelse hulst is een van de meest populaire soorten hagen. Dit komt omdat deze haagsoort erg makkelijk te verzorgen is en ook nog eens heel lang meegaat. Daarnaast zorgt de engelse hulst ervoor dat je tuin er netjes en verzorgd uitziet.

De compacte hulst is daarentegen perfect voor mensen die weinig tijd hebben om hun haag te verzorgen. Deze soort groeit namelijk veel langzamer dan andere soorten en blijft dus langer in model. Ook als je weinig ruimte hebt, is de compacte hulst een goede keuze; hij neemt namelijk minder ruimte in beslag dan andere haagsoorten.

Hoe moet je een hulst poten?

Hulst is een prachtige haagplant die perfect is voor tuinen van elke grootte. Het is een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft en relatief snel groeit. Als je hulst wilt kopen, moet je weten hoe je de plant moet poten. Hieronder vind je een stappenplan:

1. Kies een goede plek in je tuin voor de hulsthaag. Zorg ervoor dat de plek niet te droog of te nat is en dat er voldoende zonlicht is.

2. Maak het plantgat twee keer zo breed als de wortels van de plant.

3. Vul het plantgat met aarde en druk de aarde lichtjes aan rondom de wortels van de plant.

4. Geef de hulsthaag regelmatig water, zodat de grond niet uitdroogt.

Hoe kun je hulst hagen verzorgen?

Hulst hagen zijn niet alleen mooi, ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Als je hulst in de haag wilt planten, moet je eerst een paar dingen weten over de verzorging ervan.

In de lente en zomer moet je hulst twee keer per jaar gaan snoeien. Doe dit altijd met een scherpe schaar of snoeischaar om beschadiging van de takken te voorkomen. Hulst is een vrij groeizaam plant, dus het kan snel uitgroeien tot boven je hoofd. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig snoeit om ervoor te zorgen dat het niet te lang wordt.

In de winter hoeft hulst minder vaak gesnoeid te worden. Dit komt omdat de plant dan minder groeit door het koudere weer. Als je hulst in de winter regelmatig snoeit, kan dit leiden tot schade aan de takken.

Vergeet ook niet om je hulst regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar zorg er ook voor dat je ze niet overstroomt. Hulst heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, vertraag deze hoeveelheid als het regent.

Als je hulst bladeren begint te verliezen, kun je wat bladverrijkende mest op de grond strooien om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden.

Geef een reactie