Het gebruiken van tape bij het maken van een fotowand 

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op mei 3rd, 2023 om 06:28 pm

Wil je een mooie fotowand in jouw huis maken? Dan is het voor het ophangen van de foto’s een aanrader om tape te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tape 3M. Met behulp van tape kun je namelijk een persoonlijke galeriewand maken, zonder dat er spijkers of haakjes aan te pas komen. In dit artikel lees je over alle voordelen van het gebruiken van tape bij het maken van een fotowand.

Maak een kloppende layout

Vaak is het lastigste deel van het maken van een galeriewand de indeling van de foto’s. Echter is de layout wel heel belangrijk om de wand er aantrekkelijk en professioneel uit te laten zien. Wanneer je tape gebruikt voor het maken van een fotowand, is er echter ruimte om beginnersfouten te maken. Doordat je de foto’s weer makkelijk van de muur kunt halen, kun je rondspelen met de indeling van de foto’s totdat je het gewenste resultaat hebt behaald. En dit allemaal zonder je zorgen te maken over gaten in de muur of beschadigingen van de verf. 

Hang decoratieve accenten op

Naast het ophangen van foto’s, kun je met tape ook andere mooie decoratieve elementen ophangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tickets en kaartjes, letters en foto’s zonder een lijstje. Deze kleine decoratieve elementen zijn ook gemakkelijk aan de muur te bevestigen met tape, zonder dat de verf beschadigd wordt. Door deze rond de fotolijstjes te hangen, personaliseer je de fotowand nog meer en kun je jouw mooiste herinneringen visualiseren en koesteren. 

Pas de indeling aan

Gelukkig is het met tape erg makkelijk om de opstelling van jouw fotowand te veranderen. Dit is een groot voordeel voor hen die snel uitgekeken zijn op decoraties in het huis. Zo kun je van tijd tot tijd nieuwe galeriewanden creëren, bijvoorbeeld met verschillende thema’s. De wanden zouden bijvoorbeeld foto’s kunnen bevatten van een bepaalde vakantie of van jouw gezin of vriendengroep. Wat dat betreft is een fotowand een werk in uitvoering en kun je het altijd aanpassen aan jouw smaak en voorkeur van het moment.
Samenvattend, is tape een goedkope manier om een fotowand te realiseren. Goede tape is op veel plekken te vinden, zo ook online bij bijvoorbeeld Tapir. Met tape kun je een galeriewand in elkaar zetten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadigingen aan de muur. Dit geeft de vrijheid om de fotomuur op ieder moment uit te breiden of te wijzigen. Van welke herinneringen zou jij graag een galeriewand willen maken?

Geef een reactie