Slimme beveiligingstechnologieën die je huis veiliger maken

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op mei 3rd, 2023 om 06:29 pm

huis veiligheid

Je huis moet een plek zijn waar je je prettig voelt. Niet alleen wat betreft de locatie en inrichting ervan, maar zeker ook op het gebied van veiligheid. Waar de veiligheid van een huis in het verleden moeilijk gewaarborgd kon worden, zijn er tegenwoordig talloze beveiligingstechnologieën waar je gebruik van kunt maken. Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt drie beveiligingstechnologieën die je huis gegarandeerd veiliger maken. 

Een slimme deurknop

Om te beginnen kun je kiezen voor een slimme deurknop. Dat is een elektronisch slot dat je kunt openen met je mobiele telefoon, een pincode of afstandsbediening. Dit zorgt niet alleen voor meer gemak, maar is bovendien ook erg veilig. Dat komt doordat er geen fysiek stuk metaal aan te pas komt, maar een beveiligde digitale verbinding. Slimme deurknoppen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. De meest-voorkomende is het slimme slot dat je met je mobiele telefoon kunt openen. Daarnaast is ook het RFID slot populair. 

Een briefkast

Een brievenbus aan de deur is een opening in je huis en tegelijkertijd een potentiële plek waar inbrekers gebruik van kunnen maken. Zo kunnen ze via de brievenbus misschien wel een sleutel grijpen of zelfs de deurklink bereiken. Daarnaast kunnen er via de brievenbus ook simpelweg andere spullen gegrepen worden door dieven. Met een briefkast los je al deze problemen op. Aangezien het zich buiten je huis bevindt, hebben inbrekers er niets aan. Bovendien vermindert het tocht en geluidsoverlast. 

Alarmsysteem

Waar je met een slimme deurknop en briefkast een inbraak kunt voorkomen, draag je met een alarmsysteem vooral bij aan het beperken ervan. Een alarmsysteem zorgt er namelijk voor dat je direct gewaarschuwd wordt wanneer er een inbraak plaatsvindt. Hierdoor kun je direct de politie inschakelen en de dieven stoppen. Bovendien bespaart een alarmsysteem je verzekeringspremie. Op de lange termijn bespaart deze investering je dus een hoop geld. 

Thuis is de plek waar een veilig gevoel extra belangrijk is. Waar dit in het verleden vaak lastig was, zijn er tegenwoordig genoeg technologieën om gebruik van te maken. Zo kun je onder andere kiezen voor een slimme deurknop, briefkast of alarmsysteem. Met een slimme deurknop of briefkast voorkom je een inbraak en met een alarmsysteem beperk je de potentiële schade. Je wordt dan namelijk direct gewaarschuwd bij inbraak waardoor je de inbrekers met behulp van de politie zo snel mogelijk kunt stoppen. 

Geef een reactie