Het wordt steeds populairder om aluminium toe te passen in de gevel!

Wilt u uw gevel beschermen tegen regenwater? Kies dan voor aluminium muurafdekprofielen of aluminium lekdorpels! Het is begrijpelijk dat u aluminium muurafdekprofielen wilt en aluminium lekdorpels omdat de onderhoudsarme karakter in combinatie van een esthetische waarde een mogelijkheid kan bieden tot een strakke detaillering. Aluminium lekdorpels zijn dus niet alleen functioneel maar zien er ook nog eens mooi uit.

Wat houdt Aluminium muurafdekprofiel in?

Er zijn veel verschillende varianten van muurafdekprofielen gemaakt. Een muurafdekprofiel is eigenlijk iets wat er voor zorgt dat de muren aan de bovenkant tegen regenwater, sneeuw, ijs en vorst kunnen. Ook voorkomt het aantasting van metselwerk en het open spouwen tijdens de bouw. Als u geen aluminium muurafdekprofiel heeft kan er door vocht en vuil ernstige kwaliteitsverlies komen en het is dan beter om het te voorkomen dan het te genezen. Het is ook bruikbaar als een aluminium dakrand. Die voorkomt het afdruipen van regenwater en vuil op de gevel, ook zorgt die ervoor dat de afvoer via het dak gaat. Een aluminium muurafdekprofiel wordt meestal toegepast op platte en hellende daken.

Wat houdt aluminium lekdorpels in?

Er zijn veel verschillende lekdorpels in verschillende lengtes en in de breedtes. Zo zijn er veel keuze mogelijkheden die aan elke oplossing geschikt is wat u wilt. Lekdorpels worden vaak toegepast bij kozijnen om ze netjes af te werken of bij een overgang tussen verschillende gevelmaterialen en daarbij is het bedoeld om de regen af te laten voeren. Lekdorpels kunnen ook gebruikt worden bij de bovenzijde van een deur. Hierdoor loopt regenwater niet via deurkieren naar binnen. Aluminium lekdorpels worden gebruikt om uw gevel te beschermen tegen regenwater. Hoe het werkt? Lekdorpels lopen schuin af en hierdoor krijgt het water dan de gelegenheid om af te lopen en het vuil gaat meteen mee.

Kies voor de goede kwaliteit

Bent u opzoek naar aluminium muurafdekprofielen of naar aluminium lekdorpels? Dan raad ik u aan om naar een bouwwinkel te gaan. Zij hebben daar vaak veel verstand van en kunnen u met gemak helpen om de keuzes te maken. Ze kunnen u van alles uitleggen en misschien bieden ze ook aan om u te helpen met de bouw. Maar dat ligt natuurlijk geheel aan het bedrijf wat u kiest. Het is belangrijk om het in een keer goed te doen en om goede kwaliteit te hebben, omdat je dit niet even kunt veranderen bij uw huis.

Geef een reactie