De 10 beste tips bij het uitbouwen van je huis

Je huis uitbouwen is een flinke klus en ook iets wat je niet op de een of andere dag snel beslist. Een uitbouwkost ontzettend veel tijd en geld. Ook moeten er ontzettend veel dingen geregeld worden. In dit artikel lees je 10 tips die je helpen bij het uitbouwen van je huis.

Informeren

Voordat je gaat beginnen met de uitbouw moet je jezelf goed laten informeren. Er zijn natuurlijk ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden denk bijvoorbeeld aan de aannemer, hoe ver je mag uitbouwen, de buren en de lichtinval niet te vergeten.

Vergunning

Als je uit wilt bouwen dan heb je een vergunning nodig als je meer dan 4 meter in de diepte wilt uitbouwen vroeger was dit maximaal 2,5 meter maar dit hebben ze veranderd aangezien er tegenwoordig steeds meer mensen willen uitbouwen. Het is slimmer om binnen de 4 meter uit te bouwen aangezien je enorm veel geld bespaart  op de vergunning, teken en berekenwerk kosten. Neem eens een kijkje op Kadasterdata.nl. Op deze website zie je duidelijk welk stuk grond van jou is, ideaal dus als je wilt uitbouwen.

De buren

Het is ook handig om rekening te houden met de buren als je wilt gaan uitbouwen. Veel uitbouwen zorgen voor burenruzies aangezien zij ineens een extra muur hebben van een aantal meter langer en dat kan ten kosten gaan van hun uitzicht en daglicht. Daarom is het handig om van te voren aan te geven dat je wilt uitbouwen en uitleggen waarom je gaat uitbouwen zo voorkom je een hoop ruzie.

Aannemer

Het is van cruciaal belang dat je een aannemer inhuurt die begrijpt wat je wilt en aan alle eisen voldoet. Zo moet de aannemer niet te duur zijn en zijn afspraken nakomen.

Prijs kwaliteit verhouding

Bij het huren van een aannemer is het handig om te kijken naar de prijs kwaliteit verhouding. Je wilt natuurlijk dat het eindresultaat zo goed als perfect is en dat het aan jouw wensen voldoet. Het resultaat moet ook weer niet buiten het kostenplaatje vallen. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te kijken wat je precies kwijt bent voor het gene wat jij precies wilt hebben.

Contract

Het is ontzettend belangrijk om alles van te voren goed vast te leggen in een contract.  Leg duidelijk je eisen en het financiële plaatje vast, zorg er ook voor dat je tijd vastlegt. Bijvoorbeeld dat de verbouwing maximaal 2 maanden duurt en als het langer duurt dat er dan andere voorwaarden gelden. Zo heb je houvast en kan je er wat tegen doen als de aannemer niet doet wat hij belooft heeft.

Licht

Veel mensen bouwen juist uit omdat ze meer licht in hun huis willen hebben. Bij het aanleggen van een aanbouw wordt hier rekening mee gehouden, veel mensen willen bijvoorbeeld openslaande deuren van glas. Zo lijkt de ruimte groter en komt er meer licht naar binnen.

Isolatie

Als je wilt uitbouwen dan is de isolatie cruciaal. Aangezien je de muren verlengt moet er ook veel geïsoleerd worden. Pas op dat je de ruimte niet te veel isoleert dat is ook niet goed.

Geef een reactie