Hoe een deur isoleren tegen geluid?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op mei 15th, 2023 om 04:34 pm

De beste manieren om een deur geluidsdicht te maken

Hoe maak ik een deur geluidsdicht? Dat is een goede vraag. Gelukkig is een deur isoleren niet onmogelijk en zijn er een tal aantal opties dat u kunt doen om uw deur geluidsdicht te maken. Hierbij 5 tips om uw deur te isoleren tegen geluid!

Tip  1. Geluidsisolerende schuimpanelen

Één van de goedkoopste en misschien wel populairste optie om geluidoverlast tegen te gaan is het plaatsen van schuimpanelen. Het is dan misschien niet de mooiste optie, maar het helpt op zeker. Wanneer u deze schuimpanelen wilt bevestigen raden wij aan om bevestigingstrips te gebruiken.

Tip 2. Deurveger

Bij bijna elke deur zit er aan de onderkant van de deur een grote spleet. Hier komt helaas veel geluid door heen. Wat is hieraan te doen? Een deurveger biedt hier voor uitkomst. Alhoewel goedkope deurvegers het prima doen, raden wij toch aan om een iets luxere deurveger te kopen. Dit is terug te vinden in de kwaliteit en het isoleren tegen geluid.

Tip 3. Isolerend deken

Een isolerende deken is een echte krachtpatser. Deze zware deken kan erg veel geluid absorberen doordat ze gemaakt zijn van een speciaal soort materiaal. Dat het werkt is zeker, echter heeft een isolerende deken wel een minpuntje. Ze passen namelijk niet vaak bij het interieur.

Tip 4. Tochtstrips

Zoals de naam het al verklapt zijn tochtstrips eigenlijk voor de tocht bedoelt, echter helpen tochtstrips ook tegen geluid! Weliswaar niet als de beste, maar toch zal het zijn werk doen. Plak de tochtstrips in het deurframe en voilà, het geluid zal tegen gehouden worden

Tip 5. Koop een geluidsisolerende deur

Een gemiddelde binnendeur is erg hol van binnen wat er voor zorgt dat geluid niet echt buiten wordt gehouden. De gemiddelde binnendeur is hier dan ook niet voor gemaakt. Natuurlijk zijn er een paar trucjes waarmee u uw binnendeur geluidsdichter kunt maken, maar het kan natuurlijk nooit op tegen een echte geluidsisolerende deur. Het is wellicht een iets duurdere investering, maar u bent er zeker van dat de deur jaren meegaat en uw geen last meer van geluid heeft. Op zoek naar een geluidsisolerende deur? Neem een kijkje op de website van Alpha Akoestiek.

Geef een reactie