Hoe maak je jouw kamerplant schoon?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op september 28th, 2022 om 09:12 pm

Niet veel mensen weten het maar de truc om planten goed te verzorgen, is om ze regelmatig schoon te maken. Dit zou je niet verwachten, maar het is wel echt nodig. Wil jij jouw planten nou goed verzorgen, zodat ze mooi blijven? Lees dan dit artikel verder voor de ideale tips! Ben jij nou nog op zoek naar prachtige planten voor in jouw woning? Dan ben je bij Kwekerij de Groot aan het juiste adres. Zij bieden planten van hoge kwaliteit.

Zorg ervoor dat de planten stofvrij blijven

Het is echt nodig om je plant af te stoffen. De stof die door de lucht dwaalt, kan op de bladeren van de planten landen en dat zorgt ervoor dat de plant minder licht op kan nemen. Het stof kan er ook voor zorgen dat de bladmondjes verstopt raken. Dit wil je natuurlijk niet hebben, want het tast de plant aan. Het is daarom van belang dat je stof weghaalt van de bladeren. Bij het schoonmaken moet je absoluut geen schoonmaakmiddelen gebruiken, maar gewoon een schoon doekje met enkel water erop. Veeg voorzichtig met het doekje over de plant en de bladeren shinen weer helemaal. Een goede straal met lauwwarm water maakt je plant ook mooi schoon. Er zijn verschillende manieren hoe je jouw plant kan afstoffen, maar het belangrijkste is gewoon dat je er voorzichtig mee om gaat. Heb geduld. Vetplanten hebben geen schoonmaak beurt nodig. Zij hebben een beschermlaag op hun blad. Dit vetlaagje beschermt de plant en daarom hoef je vetplanten niet af te stoffen. 

Hoe vaak moet je planten afstoffen? 

Hoe vaak je een plant moet afstoffen is afhankelijk van je huis. Het ene huis heeft meer last van stof dan het andere huis. Het is dus een kwestie van in de gaten houden. Let wel op dat planten met grotere bladeren meer stof vangen dan andere. Deze planten zul je daarom dus vaker af moeten stoffen. Sterke planten kan je ook afstoffen met een plumeau. Kleinere plantjes kan je beter met een schone doek voorzichtig afstoffen.

TIP: We schreven al eerder een blog over hoe je kunstbloemen schoonmaakt >

Geef een reactie