Hoe rust je uit na een dag thuiswerken?

Wanneer je thuis de hele dag hebt doorgebracht op je nieuwe werkplek ben je wel toe aan wat ontspanning. Hopelijk zijn je ogen nog niet vierkant en je rug niet krom. In dit artikel hebben wij de beste tips op een rijtje die ons helpen om uitgerust de dag af te sluiten na een dag thuiswerken. Een van de mogelijkheden in de zomer is om een loungeset te kopen. Het fijne van een loungeset aan huis is dat je de computer af kunt sluiten, een fris drankje kunt pakken en in de tuin kunt genieten van de zon. Dit alles zonder eerst nog een lange tijd in de avondspits te staan en laat thuis te komen.

Meal prepping

Wanneer je net je laptop of computer hebt afgesloten na een lange dag werken heb je waarschijnlijk geen zin om nog uren in de keuken te staan zwoegen. Bereid daarom enkele maaltijden voor op je vrije dagen. Wat koken zelf altijd iets extra zodat we voor een of twee extra dagen eten hebben. Wanneer je hier geen gebruik van maakt kun je het altijd invriezen voor later. Het fijne hiervan is dat je deze maaltijden enkel nog op hoeft te warmen en je hebt direct wat eten voor jezelf en je partner.

Vermijd beeldschermen

Na een hele dag hard werken achter een beeldscherm is het volgens ons verstandig om enkele uren de beeldschermen te vermijden. Ga voor of na het eten een rondje lopen, sporten of lezen. Zorg dat je iets onderneemt waar je rust en energie uithaalt, het liefst zonder beeldscherm. Onderzoeken wijzen er ons ook op dat het verstandig is om beeldschermen te vermijden in de periode voordat we gaan slapen. Onderzoekers zeggen de periode minimaal één uur moet duren. Op deze manier geef je de hersenen de kans om goed uitgerust in slaap te vallen.

Chillen in je eigen tuin

Mocht je de luxe van een eigen tuin hebben dan zijn wij heel jaloers op jou! Hopelijk heb je hier een lekker plekje gemaakt waar je tot rust kunt komen. Je pakt uit de koelkast een lekker fris drankje en een leuk magazine of boek om je gedachten op nul te zetten. Je neemt plaats op je houten veranda of hangmat en blijf lekker lezen tot er iemand thuiskomt.

Geef een reactie