Hoe voorkom je een inbraak?

Met deze tips verbeter je de woonveiligheid van jouw huis

Een camera systeem, alarm, een hond, goede sloten enzovoorts. Er zijn veel manieren om jouw woning extra goed te beveiligen, maar wat werkt nou het beste? En welke tips zijn makkelijk, goedkoop en snel te regelen? In dit artikel gaan we daar op in.

Gebruik buitenverlichting om de veiligheid van uw huis te verbeteren

Het goed verlichten van de ingangen en andere ruimten van uw huis is een effectief afschrikmiddel voor inbrekers. Dit maakt het zeer moeilijk of zelfs onmogelijk voor inbrekers die op zoek zijn om uw huis binnen te sluipen zonder dat iemand het merkt.

Daarom moet u lampen installeren in de buurt van elke buiteningang. En als u zich zorgen maakt over iemand die ’s nachts in uw huis inbreekt, installeer dan lamp met motie detectie. U kunt ook een timer instellen voor uw binnenverlichting. Zo lijkt het dus altijd alsof er iemand thuis is, en geen een inbreker gaat inbreken in een huis waar de mensen gewoon thuis zijn.

Houd ramen en glazen schuifdeuren vergrendeld

De glazen schuifdeuren en grond- of buitenramen zijn, als ze niet afgesloten zijn, eenvoudig van buitenaf te openen. Daarom moet u de voordeur te allen tijde vergrendeld houden, maar dat geldt dus ook voor alle ramen en schuifdeuren! Dit is een simpel onderdeel dat veel mensen vergeten.

Voor uw glazen schuifdeur raden wij u aan om een metalen staaf van binnenuit in de handvaten te steken, of een klem te plaatsen die de handvaten bij elkaar houdt. Dit geeft het zwakke slot van de deur extra stevigheid.

De garagedeur goed afsluiten

Nog zo’n kwetsbaar punt in het huis, de garagedeur. Veel mensen vergeten namelijk de garagedeur goed af te sluiten. En zo’n grote deur is relatief makkelijk open te breken voor inbrekers. Dus, sluit deze goed af!

Installeer een deurbel met camera

Een deurbel met camera, of ook wel een digitale deurspion of deurcamera genoemd, is een deurbel die in de voordeur gemonteerd wordt. Zodra iemand aanbelt, krijg je op een beeldscherm of via jouw telefoon te zien wie er voor jouw deur staat.

Maar deze deurbellen kunnen er ook voor zorgen dat je bijvoorbeeld opnames kan maken wanneer je niet thuis bent. Er zijn zelfs mensen die op deze manier hun pakketbezorger “in de gaten houden”, want ja, het komt nou eenmaal vaak voor dat bezorgers de pakketjes niet goed bezorgen.

Sluit de gordijnen, maar laat een lichtje branden

Het sluiten van de gordijnen zorgt ervoor dat de inbreker niet kan zien wat er binnen te halen valt. Dus de inbreker ziet geen televisie, camera’s, juwelen, laptops en andere interessante zaken liggen. Maar alleen een afgesloten gordijn is niet voldoende, want als het volledig donker is achter de gordijnen kan dit alsnog erg uitnodigend werken. Laat daarom altijd een lichtje branden, vaak is één lamp al voldoende.

Geef een reactie