De nieuwste mozaïek tegel trends

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 8th, 2021 om 07:29 pm

Mozaiek tegeltrends 2019

Mozaïektegels steeds populairder

Mozaïektegels in huiselijke interieurs worden steeds populairder vanwege hun veelzijdige karakter en het vermogen om een modern, maar toch intiem decor te creëren. Wij stellen u graag voor en maken u vertrouwd met enkele van de laatste trends in het hele spectrum van het interieurontwerp, om u op uw beurt te helpen bij het nemen van beslissingen over uw persoonlijke smaak in mozaïektegels.

Van materialen zoals glas, natuursteen, keramiek en hout-look, met mozaïek tegels kunt u ontzettend veel kanten op. Deze tegels zijn ook qua ruimte multifunctioneel. Ze zijn te gebruiken in de woonkamer, keuken, badkamer, binnen en buiten, het zwembad, de sauna, we kunnen zo nog wel even doorgaan.

Waterachtige look in de eetkamer voor ultieme rust

Denk aan een tegelwand met blauwe, lichte kleuren gecombineerd met lichtgrijs en wit. Dit geeft een gevoel van rust, een waterachtige look. Deze look staat prachtig in een zomers huis, een vakantiehuis.

De kleuren zijn goed te combineren met een wit interieur, of licht grijs. Wat helemaal mooi is, is deze tegels door laten lopen naar buiten. Dit kan via de wand, maar ook door de kleuren terug te laten komen in de vloertegels voor het buiten patio, het zwembad of een lounge gedeelte.

Hout looks voor een moderne look

Hout geeft een gevoel van natuur, robuustheid, evenwicht. Een zeer geliefde methode om hout-look tegels te gebruiken is in de slaapkamer. Combineer dit met zwart, donker grijs.

Als je mozaïek tegels wilt kopen, dan zijn er echter verschillende factoren waarop je dient te letten. Denk aan de materiaalsoort die je wilt kiezen, maar ook het oppervlak. Zowel de hout-look tegels als waterachtige tegels hebben een eigen grootte in tegels. Het blijkt voor veel mensen lastig om tegels exact op te kunnen meten en in te schatten wat men nog aan snijverlies nodig zal hebben.

Gebruik daarom een handige rekentool voor het uitrekenen van de hoeveelheid tegels die je nodig zal hebben.

Natuursteen, een tijdloze klassieker

Ook in deze tijd, waarin we steeds meer nieuwe trends zien die verschillende kanten opgaan, blijft natuursteen een van de meest geliefde tegelsoorten. Het is dan ook niet voor niets dat natuursteen al jarenlang een tijdloze klassieker is. Kies jouw natuursteen op basis van kleur, robuustheid (met grove scheuren en bulten of juist een heel fijn reliëf) en geef jouw huis wat het verdient: natuursteen mozaïek tegels.

Geef een reactie